ENSLAVED a TRIVIUM ohlásili streamy koncertov. Karl Sanders a ADACTA plánujú nové albumy

ENSLAVED a TRIVIUM chystajú online koncerty. Karl Sanders zas ďalší sólový album. ADACTA sa chystajú do štúdia. DAGOBA vydajú ďalší album.

ENSLAVED

Nóri ENSLAVED budú 21. decembra o 21:00 hod. streamovať koncert „The Otherworldly Big Band Experience“, na ktorom si spolu s nimi zahrajú prog rockoví SHAMAN ELEPHANT. Práve s touto kapelou išli počas októbra mini turné po Nórsku. „Usilovali sme sa vytvoriť koncertný film, ktorý by odrážal toto rozšírené zastúpenie ENSLAVED a nemôžeme sa dočkať, až vám to všetko ukážeme. Je väčší ako akýkoľvek projekt, ktorý sme doteraz robili, a nepodobá sa ničomu inému, čo ste v tomto druhu hudby videli. Uvidíte a vypočujete si skladby, ktoré sme ešte nehrali. Piesne, ktoré ste možno počuli, budú znieť a vyzerať tak, ako ste ich ešte nevideli a nepočuli. Je tu nový materiál a materiál tak starý ako kapela sama. Jedna konštanta to všetko spája: Je to ENSLAVED,“ píše sa v tlačovej správe. Nižšie nájdete aj trailer. Lístky zakúpite na TOMTO ODKAZE.

Americká formácia TRIVIUM oznámila na 11. a 18. decembra (o 22:00) online koncerty „The Hangar – In Waves“ a „The Hangar – Deadmen & Dragons“ s predkapelou FIT FOR AN AUTOPSY. Ako názvy napovedajú, vystúpenia sa uskutočnia v hangáre, ktorý kapela vlani kúpila. Prvým streamom oslávia 10 rokov od vydania albumu „In Waves“, druhým si zas pripomenú posledné dva roky v živote skupiny. Pre viac informácii klikajte SEM.

Karl Sanders (NILE) podpísal zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records pre vydanie ďalšieho sólového albumu. Zatiaľ posledná sólovka „Saurian Exorcisms“ mu vyšla v roku 2009. Vo svojej tvorbe vytvára atmosférickú hudbu inšpirovanú Blízkym východom vo filmovom, ambientnom a väčšinou inštrumentálnom formáte.

Bratislavská crust/metalová úderka ADACTA prezradila, že počas decembra začne nahrávať nový materiál. Nahrávanie sa bude niesť v duchu DIY v ich vlastnom štúdiu, ktoré si vybudovali počas pandemického obdobia. „Po všetkých vonkajších otrasoch s pandémiou a vnútorných personálnych v kapele, sme na konci roka 2021 iní. Tvrdší, ostrejší, presnejší, menej príkras, viac intenzity. Veď uvidíte. Teda…, budete počuť,“ napísala kapela na svojom facebookovom profile.

Francúzom DAGOBA vyjde 18. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album s názvom „By Night“. Pod správou nájdete aj prvú ochutnávku v podobe klipovky „The Last Crossing“.