NOVINKY OD MEGADETH, KORN, DRAGONFORCE A SATURNUS

MEGADETH pracujú na nových skladbách. KORN vydajú rozšírenú verziu ich aktuálneho albumu. DRAGONFORCE majú nový klip. Dáni SATURNUS nevystúpia na Urpín Feste v Banskej Bystrici. Kto ich nahradí?
Legendárni thrash metalisti MEGADETH už pomaly pracujú na novej nahrávke, keďže David Ellefson spolu s Daveom Mustaineom sa v týchto dňoch nachádzajú v štúdiu. Obaja harcovníci začali pracovať na nových riffoch pre nový štúdiový album, ktorý by mohol vyjsť v budúcom roku.

Kapela KORN vydá v lete rozšírenú verziu ich aktuálneho albumu „The Paradigm Shift“, ktorý bude obsahovať nové skladby, na ktorých kapela pracovala počas skladania nového materiálu, ale na CD sa nedostali. Rozšírená verzia bude obsahovať aj piesne zo živých vystúpení. Táto verzia bude mať odlišný artwork.

Power metalová kapela DRAGONFORCE natočila nový videoklip ku skladbe „The Game“, v ktorej hosťuje Matt Heafy z kapely TRIVIUM. Spomínaná skladba sa bude nachádzať na ich novej štúdiovej nahrávke „Maximum Overload“, ktorá vyjde 18. augusta prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Dánska kapela SATURNUS, ktorá mala vystúpiť na festivale Urpín Fest v Banskej Bystrici (4.-5. júla) sa slovenským fanúšikom žiaľ nepredstaví. Gitarista skupiny Rune si minulý týždeň zranil ruku a tak formácia zrušila všetky koncerty, skúšky aj práce na novom albume. „Chceme sa ospravedlniť našim fanúšikom na Slovensku a organizátorom OZ Urpín a Miríkovi. Radi by sme sa vrátili na Slovensko niekedy koncom roka 2014, kde chceme zahrať pre vás a vykompenzovať vám, že nevystúpime na tomto festivale. Uvedomujeme si akú tvrdú prácu a úsilie odviedli organizátori Urpín Festu, je nám veľmi ľúto, že nie sme schopní splniť naše záväzky. Sľubujeme, že na Slovensko sa vrátime a zahráme pre vás veľmi špeciálnu šou,“ píše sa v stanovisku kapely SATURNUS. Organizátori festivalu zverejnili aj meno náhradníka týchto Dánov. Na futbalovom ihrisku v Kremničke sa predstavia talianski blackáči FORGOTTEN TOMB.