Švajčiari SAMAEL urobili cover na známu pieseň THE BEATLES, SURMA nahrali vianočnú pieseň

SAMAEL s novým klipom. SURMA zverejnila novú skladbu. ARCHITECTS odohrali koncert s orchestrom. České skupiny PORTA INFERI a MOORAH zverejnili nové klipy.

SAMAEL

Švajčiarska formácia SAMAEL natočila nový videoklip ku cover skladbe „Helter Skelter“ od THE BEATLES z ich zatiaľ poslednej štúdiovky „Hegemony“. „Na otázku, ktorá je prvá metalová skladba, aká bola kedy nahratá, sme sa rozhodli odpovedať „Helter Skelter“ od THE BEATLES! Aby sme si pripomenuli 53. výročie prvého vydania „Helter Skelter“ a následne zrod heavy metalu, predstavujeme vám video našej vlastnej verzie tejto piesne. Videoklip odhaľuje temnú stránku technológie a spirituality s mnohými odkazmi na časový rámec, v ktorom bola pieseň pôvodne vydaná. Snažili sme sa zostať verní pôvodnej verzii, ale pristúpili sme k nej, akoby to bola naša vlastná skladba,“ napísala kapela na svojej facebookovej stránke.

Kapela SURMA zverejnila novú vianočnú skladbu „A Yuletide Tale“, podporenú aj videoklipom. Spomínaná pieseň je prvým novým materiálom, ktorý skupina zdieľa od svojho debutového albumu „The Light Within“, ktorý vyšiel minulý rok prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Metalcoristi ARCHITECTS streamovali 11. decembra koncert z Abbey Road za doprovodu orchestra Parallax. Počas tejto špeciálnej udalosti odohrali aktuálny album „For Those That Wish to Exist“ v celej dĺžke. Koncert je dostupný do 18. decembra na TOMTO ODKAZE.

PORTA INFERI nezahálí a po posledním videoklipu „Vrať se nám“, který byl v rodném českém jazyce, přichází s další novinkou z chystané desky – tentokrát opět v angličtině – skladbou s názvem „Behind the Wall“. Song pojednává o nešváru lží a přetvářky, kterých je momentálně svět kolem nás plný. – Tlačová správa

Pražská post black metalová kapela MOORAH prostřednictvím mezinárodního labelu Art Gates Records vydává album „Marnost nad marnost“. Uvádí jej videoklip ke skladbě „Marnöst“. – Tlačová správa