Albumová novinka MACHINE HEAD by mohla vyjsť koncom leta. Čerstvé správy hlásia aj SOILWORK a DEPRESY

MACHINE HEAD ponúkajú náhľad na tvorbu nového albumu. SOILWORK s novým basgitaristom. DEPRESY vydajú nový album u Metal Age Productions. THE RASMUS sa chcú s novou skladbou dostať do Eurovízie.

Rob Flynn z MACHINE HEAD

 

Americká formácia MACHINE HEAD zverejnila prvé zo série videí ponúkajúcich náhľad do nahrávacieho štúdia a na tvorbu nového materiálu. V júni 2021 frontman Robb Flynn a basgitarista Jared MacEachern vstúpili do Sharkbite Studios v Oaklande s producentom Zackom Ohrenom, aby nahrali demá niekoľkých nových nápadov pre nasledovníka albumu „Catharsis“ z roku 2018. A aj keď sa proces rozbiehal pomaly, nápady nakoniec začali prichádzať. Zatiaľ nepomenovaný album by mohol vyjsť koncom leta. „Pravdepodobne čoskoro vypustíme nejaké nové piesne a nahrávka by mohla vyjsť koncom leta. Musíme byť trpezliví, pretože na vinyl sa teraz kurva čaká večnosť, 9-mesačná dodacia lehota. Adele za prvý týždeň posunula 130 tisíc kópií vinylu. Je to šialené. Všetky tieto veľké posrané vydavateľstvá teraz upchávajú lisovne vinylov. Takže, je to výzva. Ale niektoré skladby dáme poskytovateľom digitálnych služieb,“ vyjadril sa v decembri Robb Flynn na svojom podcaste No Fuckin‘ Regrets with Robb Flynn.

Švédi SOILWORK oznámili, že basgitarista Rasmus Ehrnborn sa stal riadnym členom kapely. „Sme radi, že konečne môžeme privítať Rasmusa Ehrnborna v rodine SOILWORK a oznámiť ho ako nášho oficiálneho basgitaristu a člena kapely na plný úväzok. Rasmus je s nami na pódiu už od koncertov k albumu „Verkligheten“ (2019) a nahral naše EP „A Whisp of the Atlantic“, ako aj náš pripravovaný album, ktorý má vyjsť tento rok. Rasmus je hudobník svetovej triedy a skutočne sa stal dôležitým členom kapely. Tešíme sa na budúcnosť tejto novej konštalácie,“ uvádza skupina v oficiálnej správe.

Domáca death/black metalová legenda DEPRESY dokončila koncom novembra nahrávanie nového albumu. Teraz prezradila, že o vydanie zatiaľ nepomenovanej štúdiovky, sa postará vydavateľstvo Metal Age Productions. Termín vydania je naplánovaný na jar. „Čo môžeme prezradiť je, že na albume bude 8 skladieb s vynikajúcim zvukom, a je to riadny mráz,“ vyjadrila sa kapela pre Valhalla.sk ešte v novembri minulého roka. Príchod novej radovky DEPRESY predznamenali v roku 2018 s vynikajúcim dvojskladbovým EP „MMXVIII“ (recenzia TU).

Kapela THE RASMUS zverejnila novú pieseň „Jezebel“, s ktorou bude bojovať v súťaži „Uuden Musiikin Kilpailu“. Jej víťaz bude reprezentovať Fínsko na nadchádzajúcej Eurovízii. „Skladba „Jezebel“ je o dievčati, ktoré si berie čo chce, bez toho, aby sa pýtala. Slobodný duch,“ vyjadril sa spevák Lauri Ylönen. „Je to pocta dnešným silným ženám, ktoré vlastnia svoje telá, sú zodpovedné za svoju zmyselnosť, sexualitu a sú odhodlané byť si rovné,“ dodal producent a spoluautor piesne Desmond Child. Skupina pred nejakým časom taktiež oznámila odchod zakladajúceho gitaristu Pauliho Rantasalmiu, ktorý sa rozhodol hľadať nové výzvy a na jeho post naverbovala gitaristku Emiliu „Emppu“ Suhonen.