Novinkový blok: AMON AMARTH, Corey Taylor, URIAH HEEP, VIO-LENCE a ANVIL

AMON AMARTH predznamenávajú príchod novej muziky. Corey Taylor s novým live videom. VIO-LENCE natočili nový videoklip. ANVIL a URIAH HEEP dokončili nové albumy.

AMON AMARTH

Vikingovia AMON AMARTH vypustili do sveta teaser na novú skladbu „Put Your Back Into the Oar“, ktorú zverejnia vo štvrtok 17. februára. Kapela by mala v septembri vyraziť na európske turné „Vikings and Lionhearts“ spolu s MACHINE HEAD. Medzi zastávkami tejto šnúry nebudú chýbať ani Praha, Viedeň, Krakov a Budapešť.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) zverejnil live video piesne „Home“ z jeho debutovej sólovky „CMFT“ spolu so skladbou „Zzyzx Rd“ jeho druhej kapely STONE SOUR. Materiál bol nafilmovaný počas live streamu „Forum or Against ´Em“.

Britskí veteráni URIAH HEEP mixujú nový a zatiaľ nepomenovaný album. „Jay Ruston robí mix v Los Angeles, potom musíme spraviť artwork, dodať texty a všetko ostatné. Vydáme to aj na vinyle, takže si myslím, že kvôli Covidu nás čaká ešte tak sedem mesiacov, kým od nás niečo dostanete. Vydavateľstvo má rozhodujúce slovo o dátume vydania. Je to biznis, nájdu správny čas, aby mali z toho úžitok. Nahrávacia spoločnosť nám taktiež nedovolí hrať nové skladby na nadchádzajúcom turné, pretože keď na pódiu zahráme novú skladbu, tak kým sa po koncerte osprchujem, bude už na YouTube a Facebooku,“ vyjadril sa gitarista Mick Box v rozhovore pre Dannyho Stoakesa.

Thrash metalisti VIO-LENCE natočili videoklip ku skladbe „Let the World Burn“ z rovnomenného EP. Päťskladbová novinka vychádza 4. marca prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Kanadská formácia ANVIL oznámila, že ich nový a zatiaľ nepomenovaný album je nahratý a zmixovaný. Dátum vydania zatiaľ nie je známy. A keďže s koncertmi je stále problém, rovno sa pustili do písania ďalšieho materiálu. Posledná štúdiovka „Legal at Last“ im vyšla v roku 2020.