Veľkolepé turné HELLOWEEN zmenilo dátumy. Slovenský koncert sa uskutoční pod holým nebom

Turné legendárnej skupiny HELLOWEEN a ich hostí HAMMERFALL sa opäť presunulo. Tu je viac podrobností aj o slovenskej zastávke.

HELLOWEEN počas bratislavského koncertu v rok 2017. Foto: Alena Červeňanská

Kvôli prebiehajúcej pandémii sú HELLOWEEN a HAMMERFALL, bohužiaľ, nútení opäť odložiť časti „United Forces Tour 2022“. Aj keď sa zdá, že sa situácia čiastočne uvoľňuje, po konzultácii so všetkými európskymi promotérmi prišiel manažment kapiel k záveru, že stále existujúce obmedzenia jednotlivých krajín a regiónov znemožňujú odohrať turné v jednom kuse podľa plánu.

HELLOWEEN a HAMMERFALL sú z toho veľmi smutní, ale sú radi, že môžu začať v pôvodných termínoch v Anglicku v máji. Sú presvedčení, že sa blíži koniec pandémie a s novými dátumami sa im konečne podarí odohrať pre fanúšikov koncerty pod názvom turné „United Forces“.

Čo to však znamená pre Slovensko? Zimný štadión vo Zvolene po polovici júna nie je možné použiť na koncerty, ako potvrdili z manažmentu hokejového klubu. Banskobystrický zimák je malý a amfiteáter pod Urpínom nepojme aparatúru a pódium takýchto rozmerov.

Samotná skupina preferuje hranie v letných mesiacoch vonku na otvorených priestranstvách, takže riešenie sa našlo. „Ani nie 10 km od pôvodného miesta konania sa nachádza malebné miestečko pre všetko. Zvládne koncert akejkoľvek veľkej kapely, parkovanie a dokonca aj táborisko v jednom kuse,“ prezradili spoluorganizátori z agentúry Profi Event.

Miesto bolo odskúšané mnohými známymi kapelami a posledne, aj počas pandémie, skupinou OLYMPIC, takže takýto koncert a mesiac pred ním aj veľká česká trojka ALKEHOL – TRAKTOR – TÖRR, sa odohrá vo všešportovom areáli vo Zvolenskej Slatine. „Aby sa zorientovali aj fanúšikovia z iných krajín (a zvykli si na medzinárodný názov), budeme miesto konania nazývať „Olympic Fields“ – a doma Futbalové ihrisko. Toto naznačuje, že už na túto akciu očakávame účasť fans z viacerých krajín, keďže Slovensko dostalo od skupín mnoho výhod,“ povedali ďalej chalani z agentúry.

Banner k slovenskému koncertu.

HAMMEFRALL vystúpia s HELLOWEEN podľa plánu (Francúzsko a niektoré krajiny to šťastie nemajú), koncert sa uskutoční v sobotu, ihneď po skončení školského roka. Zvyšok turné bude pokračovať až na jeseň 2022. „Budeme jednou z mála krajín, ktoré si toto naozaj veľkolepé dianie a zážitok pozrú ako prvé. A vieme všetci, že toto turné je mimoriadne očakávané a bude úspešné,“ doplnili organizátori.

Z roku 2021 je tu fantastický comebackový album „Helloween“ (s Michaelom Kiskem a Kaiom Hansenom v zostave), fanúšikovia si vypočujú novinkové skladby a aj tie z kategórie nesmrteľných. Koncert sa uskutoční 2. júla 2022 neďaleko Zvolena, vo Zvolenskej Slatine.

Mnoho fanúšikov samozrejme trápi otázka sedenia, pretože vstupenky na sedenie sú vypredané. Toto podľa slov organizátorov vyrieši tribúna, ktorá bude pre fanúšikov na tomto koncertnom mieste postavená po prvýkrát. Tribúna bude priamo oproti pódiu, takže fanúšikovia zo všetkých štyroch pôvodných sektorov budú mať omnoho lepšie videnie ako na pôvodnom mieste, kde by sa na pódium pozerali z boku.

Aktuálne delenie priestoru na státie na 3 sektory sa zlučuje na dva. VIP státie, tento vypredaný sektor bude priamo pod pódiom, ako je vždy štandardom. Ostatné státie sa zlučuje na zvyšný priestor medzi VIPkovým státím a tribúnou. Vďaka zmene miesta konania bude vlastne pre všetkých zjednodušený prístup k občerstveniu, ktoré bude po stranách koncertného areálu a k toaletám a parkovaniu za tribúnou. Cena vstupenky na státie sa zjednocuje na 45 eur.

Plagát s novými dátumami veľkého turné HELLOWEEN a HAMMERFALL.

Tlačová správa