TOOL oslávia 30 rokov vydania prvého albumu. Novinky hlásia aj MISERY INDEX, LEGION OF THE DAMNED a ďalší

TOOL vydajú prerobenú verziu starej skladby a Blu-ray disk. MISERY INDEX oznámili nový album. LEGION OF THE DAMNED sa chystajú do štúdia. Zomrel priekopník grungeovej scény Mark Lanegan. Greg Puciato vydá novú sólovku. HALESTORM s novým klipom. ANVIL prezradili detaily o novom albume.

TOOL

Hudobní čarodejníci TOOL oslávia 30 rokov od svojej prvej komerčne vydanej nahrávky „Opiate“ s prerobenou a rozšírenou verziou titulnej piesne. Skladba bude taktiež podporená Blu-ray diskom. Vizuálny umelec Dominic Hailstone („Alien: Covenant“, „The Eel“) spolupracoval s gitaristom Adamom Jonesom na 10 minútovom filme, ktorý je prvým novým videom skupiny po 15 rokoch. Klip pokračuje v spájaní sluchového a vizuálneho sveta TOOL, čím vytvára pre fanúšika všestranný zážitok, ktorý je charakteristickým znakom kapely už od jej počiatku. Hailstone a Jones spolupracovali aj na vizuálnych kúskoch pre aktuálne turné „Fear Inoculum“. K Blu-ray disku bude dodaný aj 46-stránkový art book s fotografiami a náhľadom do zákulisia. Bonusy ponúknu rozhovory a postrehy od špeciálnych hostí. Pieseň „Opiate2“ vyjde 1. marca a Blu-ray 18. marca.

Death/grinderi MISERY INDEX oznámili, že 13. mája im prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový štúdiový album „Complete Control“. Novinka je v tlačovej správe opísaná ako útok poháňaný riffmi, ktorý zachytáva napätie moderného stavu smerovaný do 9 skladieb strhujúceho death metalu. Alebo aj ako veľmi potrebné kladivo do tváre; budíček pre nespokojných a vydedených. Prvý singel očakávajte 11. marca.

Holandská death/thrash metalová formácia LEGION OF THE DAMNED sa chystá v máji nahrávať nový album. „Ťažké dva roky pre umelcov. Žiadne vystúpenia, žiadne festivaly.., .ale LEGION OF THE DAMNED nezaháľali. Píšeme nový materiál pre náš pripravovaný album. Bude to náš prvý album v pätici, odkedy sa gitarista Fabian pripojil k tímu ako stály člen kapely v marci 2020, keď sme koncertovali s DESTRUCTION. Posledné turné predtým, ako vírus zachvátil Zem. Nahrávanie albumu začína v polovici mája tohto roku. Plány na ďalšie možné turné v roku 2023 sú v plnom prúde,“ napísala kapela na svojom facebookovom profile.

V magický dátum 22.2.2022 prišiel hudobný svet o ikonu grunge Marka Lanegana, americký hudobník a skladateľ zomrel vo veku 57 rokov. Lanegan bol zásadnou postavou grungeovej scény. Je známy z pôsobenia v kapelách SCREAMING TREES, MAD SEASON, QUEENS OF THE STONE AGE, ale spolupracoval napríklad aj s GUNS N’ROSES, dokonca ho obdivovali aj hudobníci z NIRVANA. Spevák zomrel vo svojom dome v Írsku. Príčiny jeho úmrtia nie sú známe, v minulom roku mal ale závažné komplikácie v súvislosti s covidom.

Spevák Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN) vydá 17. júna prostredníctvom vydavateľstva Federal Prisoner nový sólo album s názvom „Mirrorcell“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Lowered“ s hosťujúcou Rebou Meyers (CODE ORANGE). „Keď prišla Reba do štúdia, nemali sme pre túto pieseň žiadne vokály. Čo sa týka textu a vokálnych fráz nezvyčajne som sa zasekol. S Rebou sme mali výbuch hudobnej a osobnej chémie a všetky spevy sme nahrali asi za 6 hodín. Bola to jedna z najčistejších spoluprác, akú som kedy mal. Čo sa týka pocitu, proste prirodzená a výbušná. Celkovo ma naozaj strhla. Pieseň sa vďaka tej energii zmenila na niečo naozaj výnimočné,“ uvádza Greg Puciato v tlačovej správe.

Kapela HALESTORM natočila nový videoklip ku piesni „The Steeple“ z chystanej štúdiovky „Back from the Dead“. Dátum vydania je stanovený na 6. mája prostredníctvom vydavateľstva Atlantic Records.

Kanadskí veteráni ANVIL prezradili, že ich nový album dostal názov „Impact Is Imminent“ a svetlo sveta uzrie 20. mája prostredníctvom vydavateľstva AFM Records. Vinyl vyjde 24. júna.