Neobíde ani Slovensko: Švédska metalová legenda THERION sa v novembri vráti do našej krajiny

Fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalší jedinečný koncert skupiny THERION na Slovensku.

THERION

BRATISLAVA. V úvode roka 2021 vydala švédska metalová legenda THERION kritikmi a fanúšikmi vysoko cenený sedemnásty štúdiový album „Leviathan“ (recenzia TU), ktorý je prvým albumom z avizovanej trilógie o morskom netvorovi a rôznych mytológiách. Druhé pokračovanie je naplánované na tento rok, tretie pripadne na ten budúci.

Európske turné neminie ani Slovensko

Keďže celý svet v čase vydania „jednotky“ sužovala pandémia, nemohli THERION tento album naživo predstaviť svojím fanúšikom. Teraz sa to však už zmení.

THERION vyrazia na jeseň na európske turné, na ktorom neobídu ani našu krajinu. Slovenská zastávka sa uskutoční 24. novembra 2022 v bratislavskom klube Majestic (MMC).

THERION od svojho vzniku v roku 1988 výrazným spôsobom ovplyvnili dva subžánre – death metal a symfonický metal. Predstavovanie tejto známej a úspešnej formácie by bolo nosením dreva do lesa. Koncerty tejto kapely združenej okolo lídra Christofera Johnssona, ktorý v auguste oslávi 50 rokov, sú vždy jedinečným hudobným, ale aj vizuálnym zážitkom. Dôkazom toho je aj 5 vydaných koncertných DVD.

„Leviathan“ sa ozaj vydaril

Stále aktuálny album „Leviathan“ bol hotovým balzamom pre uši všetkých fanúšikov tejto kapely. Pri jeho predchodcovi totiž Johnsson a ostatní muzikanti vydali rozsiahly až 3,5 hodinový materiál „Beloved Antichtist“ (recenzia TU), ktorý bol vlastne rock/metalovou operou založenou na príbehu Antichrista od ruského autora Vladimíra Solovieva, ktorý žil v 19. storočí. Tento ambiciózny pokus sa však nestretol s prílišným pochopením fanúšikov a širokej verejnosti.

Vokalista Thomas Vikström potvrdil, že cieľom skupiny bolo urobiť opäť „normálnejší“ album. A to sa im veruže aj podarilo. „Leviathan“ obsahuje typické poznávacie črty tvorby tohto zoskupenia. Navyše, nechýbali na ňom ani hviezdni hostia, za všetkých môžeme spomenúť fínskeho sympaťáka Marca Hietalu.

Kapela podporila tento stále aktuálny album aj troma parádnymi videoklipmi ku piesňam „Die Wellen der Zeit“, „Tuonela“ a „Eye of Algol“. Všetkých 11 skladieb je založených na rôznych mytológiách. Texty napísal Per Albinsson, výnimku tvorí song „Psalm of Retribution“, jeho text je z pera Christofera Johnssona.

Chystá sa „dvojka“

Do štartu európskeho turné by už mali THERION vydať aj pokračovanie albumu z januára 2021 – „Leviathan II“. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na skvelú šou založenú na albumoch „Leviathan“. Známa švédska horda muzikantov si vezme na turné so sebou aj dvoch špeciálnych hostí, ktorých mená oznámi manažment skupiny neskôr.

Slovensko sa môže tešiť, že 24. novembra 2022 zažije jedinečnú šou legendárnej kapely THERION. A preto neváhajte a lístky kupujte už teraz, nájdete ich za zvýhodnenú cenu v sieti Predpredaj.sk.

FB Event

Plagát ku bratislavskému koncertu

Tlačová správa