Novinkový blok v úvode týždňa: MISERY INDEX, RUSH, INNER FEAR, PATHOLOGY a ANVIL

RUSH a PATHOLOGY s novými klipmi. MISERY INDEX a ANVIL zverejnili nové skladby. INNER FEAR dokončujú nový album.

MISERY INDEX

Death metalisti MISERY INDEX zverejnili videoklipom podporenú novú skladbu „The Eaters and the Eaten“ z chystanej dosky „Complete Control“. Dátum vydania je stanovený na 13. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Kanadská formácia RUSH sa prezentuje novým videoklipom ku piesni „YYZ“ z albumu „Moving Pictures“. Spomínaná nahrávka vyjde 15. apríla prostredníctvom vydavateľstiev UMe/Mercury a Anthem Records v rožšírených deluxe verziách pri príležitosti 40. výročia od pôvodného vydania.

Skupina INNER FEAR sa v posledných týždňoch venuje mixovaniu nového albumu „Cäzilia“, z ktorého koncom mesiaca zverejní prvú skladbu. „Novinka pojednáva o nevyriešených vraždách na statku Hinterkaifeck z roku 1922, kde bola nájdená zavraždená šesťčlenná rodina. Zameriava sa hlavne na sedemročnú Cäziliu, jedno z dvoch detí, ktoré sa stali obeťou tohto masakru – 31. marca si pripomenieme 100. výročie tejto udalosti a v tento deň zverejníme náš prvý singel a videoklip „The Farm“. Vydanie albumu bude nasledovať na jar,“ uvádza kapela na sociálnych sieťach. Na tvorbe v poradí piatej štúdiovky sa podieľali známe mená – Marthus (CRADLE OF FILTH, TITANIC, LUNATIC GODS) – bicie, klávesy, Khopec – rytmická gitara, Mike Wead (KING DIAMOND, MERCYFUL FATE) – hlavná gitara, Krusty (FORGOTTEN SILENCE) – basgitara, Chymus (PAČESS, ex-ISACAARUM) – vokály a Snovonne „Sno“ Drake (SNOVONNE, THE DESIGNS) – vokály.

Brutal death metalisti PATHOLOGY natočili nový videoklip ku skladbe „Procession of Mangled Humans“ z aktuálnej štúdiovky „The Everlasting Plague“.

Veteráni ANVIL vypustili do sveta novú a klipom podporenú pieseň „Ghost Shadow“ z albumu „Impact Is Imminent“. Ten vychádza 20. mája prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.