LUNATIC GODS budú v lete nahrávať nový album. Čerstvé správy aj od TOOL a GOD DETHRONED

LUNATIC GODS prezradili podrobnosti o chystanom albume. Na nový album TOOL by sme nemali čakať 13 rokov. GOD DETHRONED v štúdiu. ANALEPSY zverejnili novú skladbu.

LUNATIC GODS

Slovenská kapela LUNATIC GODS má naplánované na leto točenie nového albumu, ktorý sa bude volať „Vresovrenie“. Skupina má naplánovaných aj niekoľko koncertov na leto, no prioritou bude nový album. Uznávaný bubeník Martin „Marthus“ Škaropuka (CRADLE OF FILTH, TITANIC, INNER FEAR) sa na pripravovanom albume bude prvýkrát podieľa aj ako autor. „Bicie by sa mali točiť 11. apríla, už čoskoro príde Martin ku mne a ideme dávať dokopy nové songy,“ prezradil pre Valhalla.sk gitarista Ľuboslav a pokračoval: „Chceme, aby to bolo opäť niečo iné, možno sa trošku viac vrátime k extrému. Dvakrát nevstúpiš do jednej rieky, takže nechceme zase pokračovať, že Turiec, zatiaľ to znie sľubne. Marthus sa prvýkrát bude podieľať na hudbe LUNATIC GODS aj ako autor.“

Bubeník Danny Carey povedal, že na nový album TOOL nebudú fanúšikovia čakať 13 rokov, ako to bolo v prípade dosky „Fear Inoculum“. „Bolo frustrujúce, že som nemal nový materiál na hranie, ale ten čas ubehol naozaj rýchlo. Myslím, že taká je povaha života. Je to ako keď máte deti, vyrastú a vy si poviete, čo sa stalo? Trvalo to dlho, ale odohrali sme veľa koncertov a snažili sme sa rásť rôznymi spôsobmi a oddýchnuť si od seba, aby sme udržali veci čerstvé. Chceli sme tiež priniesť vonkajšie vplyvy, aby sme mali čo nové povedať navzájom aj hudobne. Na tomto sa to všetko zišlo naozaj dobre. Som si istý, že ďalší album nám nebude trvať tak dlho. Dokonca nám zostali nejaké veci z poslednej nahrávky, ktoré rozpracujeme. Máme náskok s tromi alebo štyrmi skladbami,“ prezradil v rozhovore pre Cleveland Scene. Carey ešte dodal, že TOOL pripravujú aj koncertné DVD, väčšina materiálu bude z turné „Lateralus“ z roku 2002.

Holandskí deatheri GOD DETHRONED vstúpili do nahrávacieho štúdia, kde pracujú na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Pôjde o prvý štúdiový počin s novým bubeníkom Frankom Schilperoortom. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Brutal death metalová formácia ANALEPSY zverejnila klipom podporenú novú skladbu „Fractured Continuum“ z chystanej štúdiovky „Quiescence“. Dátum vydania je stanovený na 15. apríla prostredníctvom vydavateľstiev Miasma Records/Vomit Your Shirt.