Poznáme basgitaristu, ktorý nahrával nový album MEGADETH. Novinky hlásia aj CELTIC FROST či OVERKILL

Kto nahral basgitaru na novom albume MEGADETH? Vyjde špeciálny album CELTIC FROST. V akej fáze je nahrávanie novinky OVERKILL? WATAIN a INNER FEAR s novými klipmi.

MEGADETH

Dave Mustaine potvrdil to, o čom sa už dlhšiu dobu špekulovalo. Na novom albume „The Sick, The Dying, and The Dead“ kapely MEGADETH, nahral basgitarové časti Steve DiGiorgio (TESTAMENT, ex-DEATH). Mustaine najal na nahrávanie hosťujúceho basgitaristu po tom, ako bol v máji minulého roka vyhodený David Ellefson, po prevalení jeho sexuálneho škandálu. Koncertným basgitaristom je v súčasnosti navrátilec James LoMenzo. Ešte dodáme, že spomínaný nový album by mal vyjsť 8. júla.

Vydavateľstvá Prowling Death Records/Century Media Records a Sony majú na prvú polovicu budúceho roka naplánované vydanie špeciálneho albumu CELTIC FROST, ktorý ponúkne rôzne demonahrávky nahraté v období rokov 2002 až 2005, kedy kapela pracovala na nahrávke „Monotheist“. Obsahovať bude taktiež doteraz nezverejnené fotografie z promo fotenia k tomuto albumu. Jednu z nich nájdete pod správou. „Toto je nepoužitá fotografia z trojdňového masívneho fotenia na propagáciu albumu „Monotheist“. Zobrazuje CELTIC FROST v predvečer opätovného a verejného objavenia sa kapely, ktorá sa vyvinula a zostarla, no napriek tomu je konfliktná a kontroverzná ako vždy. Koncept fotenia navrhli Martin Eric Ain a fotograf a priateľ kapely Jozo Palkovits. Fotenie sa čiastočne uskutočnilo v jeho ateliéri pri Hardstrasse vo švajčiarskom Zürichu a čiastočne vonku na Käferbergu severne od Zürichu,“ okomentoval fotografiu Tom Gabriel Fischer.

CELTIC FROST v období albumu „Monotheist“. Foto: FB Celtic Frost Necromaniac Union/Jozo Palkovits

Thrash metalisti OVERKILL sa v poslednom období venujú nahrávaniu nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. „Všetky bicie a gitary sú hotové. Ešte musím nahrať basgitaru a Bobby „Blitz“ Ellsworth svoje vokálne party. Bude to trochu čudná nahrávka, pretože sa to dialo akosi na diaľku. Vydáme nahrávku so skladbami, ktoré sme ani raz nehrali spolu v jednej miestnosti. Čo sa týka hudobného smerovania, tak je to viac doomové, s pasážami ako od BLACK SABBATH,“ povedal basgitarista D.D. Verni v rozhovore pre Hardrock Haven. Vydanie je predbežne naplánované na apríl budúceho roka.

Švédski blackáči WATAIN natočili nový videoklip ku skladbe „We Remain“ z chystaného albumu „The Agony & Ecstasy of Watain“. Ten vychádza 29. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kapela INNER FEAR zverejnila klipom podporenú novú skladbu „The Farm“ z albumu „Cäzilia“. Nahrávka je o nevyriešených vraždách na statku Hinterkaifeck z roku 1922, kde bola nájdená mŕtva šesťčlenná rodina. Zameriava sa hlavne na sedemročnú Cäziliu, jedno z dvoch detí, ktoré sa stali obeťou tohto masakru. Práve včera (31.3.) ubehlo 100 rokov od tejto udalosti. Na tvorbe v poradí piatej štúdiovky, ktorá vyjde v máji, sa podieľali známe mená – Marthus (CRADLE OF FILTH, TITANIC, LUNATIC GODS) – bicie, klávesy, Khopec – rytmická gitara, Mike Wead (KING DIAMOND, MERCYFUL FATE) – hlavná gitara, Krusty (FORGOTTEN SILENCE) – basgitara, Chymus (PAČESS, ex-ISACAARUM) – vokály a Snovonne „Sno“ Drake (SNOVONNE, THE DESIGNS) – spev.