MACHINE HEAD vydajú v auguste koncepčný album. HYPOCRISY oznámili meno nového bubeníka

MACHINE HEAD oznámili nový album. HYPOCRISY s novým bubeníkom. SWALLOW THE SUN natočili nový videoklip. JUNGLE ROT a MARKED AS AN ENEMY zverejnili nové skladby.

MACHINE HEAD

Americká formácia MACHINE HEAD oznámila, že 26. augusta jej prostredníctvom vydavateľstiev Nuclear Blast Records/Imperium Recordings vyjde nový album s názvom „Of Kingdom and Crown“. Trinásť skladbový koncepčný album sa odohráva v zdecimovanej futuristickej pustatine, kde je obloha zafarbená karmínovočervenou farbou. Jadro príbehu je založené na dvoch hlavných postavách. Prvým a hlavným hrdinom je Ares, ktorý stratí lásku svojho života (Ametyst), a vydá sa na vražedné besnenie proti odpornej sekte zodpovednej za jej vraždu; druhou postavou je páchateľ Eros, ktorý stratí matku po predávkovaní drogami a následne sa zradikalizuje a prejavuje svoje vlastné vražedné vyčíňanie. Texty podrobne opisujú, ako sa ich životy prelínajú. „Vďaka mojim dvom dospievajúcim synom sa moja rodina stala posadnutou touto úžasnou japonskou anime sériou s názvom „Attack on Titan“. Koncept albumu bol voľne inšpirovaný sériou v tom zmysle, že v dejovej línii nie je „dobrý“ alebo „zlý“; obe postavy veria, že robia správnu vec, ako sa to týka ich bytia, ale nemýľte sa, obe páchajú činy čistého zverstva a zla,“ uvádza v tlačovej správe Robb Flynn. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Choke on the Ashes of Your Hate“.

Švédska kapela HYPOCRISY naverbovala na post bubeníka Henrika Axelssona (THE CROWN), ten však nebude oficiálnym členom skupiny. „Prosím, privítajte Henrika Axelssona! Tento talentovaný švédsky hudobník si zahral v kapelách IMPLODE a SOILS OF FATE. Od roku 2014 je bubeníkom skupiny THE CROWN. Teraz sa Henrik pripojí ku HYPOCRISY ako koncertný bubeník. Tešíme sa na spoločné vystupovanie,“ píše sa na sociálnych sieťach kapely. Axelsson prichádza ako náhrada za dlhoročného bicmena Reidara „Horgh“ Horghagena, ktorého odchod bol oficiálne oznámený 5. apríla.

Doom metalisti SWALLOW THE SUN natočili nový videoklip ku piesni „This House Has No Name“ z aktuálneho albumu „Moonflowers“.

Deatheri JUNGLE ROT zverejnili novú a klipom podporenú skladbu „A Call to Arms“ z rovnomennej štúdiovky. Dátum vydania je stanovený na 13. mája prostredníctvom vydavateľstva Unique Leader Records.

Českí metalcoristi MARKED AS AN ENEMY sa hlásia o slovo s novým singlom „Any Life In Me“ z pripravovanej dosky, ktorej vydanie je naplánované na jeseň tohto roka. Videoklip točil a režíroval Tom Tejkl. „Tenhle song je pro nás moc důležitý, obzvláště v těhlech dobách, kdy má spousta lidí problém chápat, co se vlastně všechno děje, kam patří a kdo vlastně on sám je. Je to určitá nejistota kolem lidské toxicity. Zejména zneužívání dobrých úmyslů člověka, které se převrací ve zlo ve světě a ve zlo na našem psychickém zdraví. Proto věřím, že je nás spousta, kteří zápasíme s tím samým, s neustálými sebedestruktivními myšlenkami. A je na nás, abychom se postavili proti těmto nátlakům a nenechali se krmit nedostatkem statečnosti (“fed on my lack of bravery” z textu písně). Všichni jsme silnější, než si myslíme, i když to tak možná někdy necítíme. A já jsem moc rád, že nejen já ale i mé okolí v tomto roste statečně,“ prezradil vokalista Radek.