BLOODBATH zmenili vydavateľstvo. Novinky hlásia aj DRACONIAN, ISENGARD, STERCORE, PEORTH a ďalší

BLOODBATH u nového vydavateľstva. DRACONIAN s novým gitaristom. STERCORE majú nový videoklip. Na vinyle vyjdú nahrávky projektu ISENGARD. Viaceré novinky má kapela PEORTH. SHATTERED MIND sa prezentujú novým singlom. Slovensko-americké zoskupenie SARCAS je späť.

BLOODBATH

Death metalisti BLOODBATH podpísali celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. „Práve teraz, keď sa chystáme vstúpiť do našej ďalšej vzrušujúcej kapitoly, môžeme s potešením povedať, že skupina je v dobrých rukách nového vydavateľstva. Spojením síl s mocnými Napalm Records sa BLOODBATH hrdo postarajú o to, aby old schoolový death metal pokračoval v úderoch smerom vpred,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Švédski doom metalisti DRACONIAN majú nového gitaristu, ktorým sa stal Niklas Nord. „Radi by sme vám predstavili nášho nového gitaristu, Niklasa Norda. Daniel Arvidsson bude teraz hrať na basgitare. Strunová formácia je skompletizovaná naším hlavným gitaristom, skladateľom a zakladajúcim členom Johanom Ericsonom,“ napísala skupina na svojom facebookovom profile. Ešte pripomenieme, že DRACONIAN vystúpia aj na tohtoročnej edícii festivalu Gothoom, ktorá prebehne 21.7.-23.7.2022. Miesto konania ešte nebolo oznámené.

Vydavateľstvo Peaceville Records oznámilo, že 29. júla vydá na vinyle nahrávky projektu ISENGARD, za ktorým stál v rokoch 1989 až 1995 Fenriz z kapely DARKTHRONE. Konkrétne ide o demo „Spectres Over Gorgoroth“ a nahrávku „Vandreren“. Obe tieto vydania, ktoré budú doplnené o fotky a texty, sú vlastne kompletnou kompiláciou „Vinterskugge“, ktorá vyšla v roku 1994. Vtedajšia Fenrizova tvorba pokrývala množstvo štýlov ako doom metal, rock, folk, death, black a viking metal.

Domáci deathcoristi STERCORE sa pripomínajú novým videoklipom ku skladbe „Trapped“ z aktuálnej štúdiovky „The Death Head“. O réžiu videoklipu sa postaral Mateo Ťažký.

Slovenská melodic death metalová kapela PEORTH zverejnila novú skladbu. Nazvala ju zatiaľ pracovne „New Single 2022“. Zaujímavosťou je, že je chýba „vokálna“ linka. Dôvod je jednoduchý. Kapelu po 7 rokoch opustil spevák Dodo. „Pracovné vyťaženie, rodinný život, neúmerná vzdialenosť a málo času pre kapelu sú dôvody, prečo svoje pôsobenie v kapele zvážil a rozhodol sa odísť. Jeho rozhodnutie nás veľmi mrzí, no rešpektujeme ho a rozchádzame sa v dobrom. Jemu a rovnako aj jeho manželke Petre, ktorá nám v kapele veľa krát pomohla ako grafička, fotografka a textárka patrí obrovská vďaka,“ napísala kapela na svojom facebooku. Zároveň hľadá štvorica chalanov speváka. A čo skupina požaduje? „Mať správny hlas a prejav pre našu hudbu, angličtina na veľmi dobrej úrovni, tvorivý duch v rámci spevu/muziky, samostatnosť, zodpovednosť, dochvíľnosť a hudobný rozhľad,“ informuje skupina. Záujemcov čaká poriadne tvrdý oriešok. Na spomínaný nový singel, ktorý nájdete nižšie, by mal nový a nádejný vokalista napísať text, nahrať spev a poslať kapele.

Bratislavská formácia SHATTERED MIND zverejnila nový a klipom podporený singel s názvom „Freedom Through Fire“. Novinka je súčasťou pripravovaného EP „Dying in the Future“. „Skladba je venovaná ľuďom na Ukrajine, ktorí bojujú za svoje práva, suverenitu a slobodu,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení skupiny.

Už sú to dva roky čo sa z hibernácie prebudilo slovensko-americké zoskupenie SARCAS. O slovo sa vtedy prihlásili veľmi vydareným dlhohrajúcim debutom „Cesspool of Humanity“. Kapela nedávno zverejnila prvý singel zo svojho ďalšieho štúdiového albumu, na ktorom usilovne pracuje. Detaily zatiaľ držia v tajnosti. Vieme len, že podobne ako predošlý album, aj tento je nahrávaný, mixovaný a mastrovaný v štúdio Apollo. Prvá ochutnávka dostala názov „Aftershocks of Hopium“. Klip, ktorý vystihuje myšlienky obsiahnuté v texte, pochádza z dielne kapely. – Tlačová správa