Novinkový blok v závere týždňa: EVERGREY, MISERY INDEX, RIVERS OF NIHIL, TERROR a ďalší

EVERGREY, MISERY INDEX, TERROR, GWAR a MALEVOLENCE zverejnili nové skladby. Zmena v zostave RIVERS OF NIHIL. FALLUJAH oznámili nový album. BLOODY REDEMPTION zmenili vydavateľstvo a chystajú novú štúdiovku. CONSTIPATION budú nahrávať debutový album.

EVERGREY

Švédi EVERGREY sa hlásia o slovo s novou a klipom podporenou skladbou „Blindfolded“ z chystaného albumu „A Heartless Portrait: (The Orphean Testament)“. Dátum vydania je stanovený na 20. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Death metalová úderka MISERY INDEX sa pripomína novou skladbou „Complete Control“ z rovnomennej radovky, ktorá uzrie svetlo sveta 13. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Skladba čerpá z našich hardcore punkových a old school death metalových vplyvov. Text opisuje prebudenie hlavného hrdinu. Ten, kto si intenzívne uvedomuje totalizujúce mocenské štruktúry v každodennej spoločnosti, ktoré nefungujú len „zhora“, ale aj zvnútra,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení kapely.

Kapela RIVERS OF NIHIL oznámila, že sa rozišla s gitaristom Jonathanom Toporeom. „Po takmer ôsmich rokoch spolupráce sa RIVERS OF NIHIL rozhodli rozísť s gitaristom Jonathanom Toporeom. Tak, ako v každom vzťahu, sa občas ukáže, že je jednoducho čas na zmenu, ktorá bude v najlepšom záujme všetkých zúčastnených. Jona máme radi a stále ho považujeme za skvelého priateľa,“ napísala skupina na sociálnych sieťach.

Hardcorová formácia TERROR zverejnila klipom podporený singel „Pain Into Power“ z rovnomennej dosky, ktorá vychádza 6. mája prostredníctvom vydavateľstva Pure Noise Records.

Technickí death metalisti FALLUJAH vydajú 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový štúdiový album s názvom „Empyrean“. Nižšie nájdete prvú ukážku v podobe klipovky „Radiant Ascension“ s hosťujúcou Tori Letzler. „Po experimentálnom vyjadrení albumom „Undying Light“ sme si sadli a napísali „Empyrean“ úplne osviežení a inšpirovaní. Bolo to ako keby sa uvoľnilo hudobné napätie z posledného desaťročia a boli sme pripravení dosiahnuť ciele, ktoré skupina mala. Nahrávka „Empyrean“ je skutočne návratom do formy, pretože robíme to, čo je pre nás prirodzené, ale s intenzitou, ktorú sme v minulosti nedosiahli. Rozhodli sme sa vytvoriť niečo, čo reprezentuje kapelu a jej históriu v jej najčistejšej forme a zároveň posúvať naše technické schopnosti ďalej, než sme kedy zašli,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Skupina GWAR zverejnili novú skladbu „Mother Fucking Liar“ z albumu „The New Dark Ages“. V poradí pätnásta štúdiovka im vychádza 3. júna prostredníctvom vydavateľstva Pit Records.

Domáci old school death metalisti BLOODY REDEMPTION sa upísali čínskemu vydavateľstvu Awakening Records, u ktorého im tento rok vyjde druhý štúdiový album „Hit to the Gore“.

Britské hradcore/punkové zoskupenie MALEVOLENCE zverejnilo videoklip ku novej skladbe „Still Waters Run Deep“. Pieseň je súčasťou chystaného albumu „Malicious Intent“, ktorý vyjde 20. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Prešovskí death/grinderi CONSTIPATION sa v júni odoberú nahrávať debutový album. Novinka bude vznikať pod drobnohľadom zvukového majstra Martina Barlu. Z tábora kapely prišla taktiež informácia, že dvojskladbové promo, ktoré vydali začiatkom tohto roka, spôsobilo záujem a ozvalo sa im zatiaľ nemenované zahraničné vydavateľstvo.