RAMMSTEIN natočili nový klip plný desivých symbolík, WATAIN sa prezentujú live videom

RAMMSTEIN, WATAIN a FIT FOR AN AUTOPSY s novými videoklipmi. Zmena v zostave SUICIDE SILENCE. MARTUROS a ANIME TORMENT zverejnili nové skladby.

RAMMSTEIN. Foto: Olaf Heine

Kapela RAMMSTEIN natočila nový videoklip ku skladbe „Angst“ z čerstvej novinky „Zeit“. Východiskovým bodom skladby je otec, ktorý sa nezbednému dieťaťu vyhráža „černochom“ alebo strašiakom, ktorý si po neho príde. V klipe vidíme ako sa rodiny s uhladeným výzorom, obklopené obrazovkami ozbrojujú a stavajú múry proti tomu, čomu nerozumejú, pretože v nich rastie strach. Skladba má korene v nemeckej detskej hre (chyť a uteč) „Schwarze Mann“ (Čierny muž) z 18. stročia, spätej s folklórom a morovou históriou. V piesni sú aj náznaky Goetheho básne „Erlkönig“ (Kráľ elfov), v ktorej Goblin prichádza ukradnúť dieťa ako inkarnáciu strachu.

Black metalisti WATAIN sa hlásia o pozornosť novým live videom skladby „Ecstasies In Night Infinite“ z pred pár dňami vydanej štúdiovky „The Agony & Ecstasy of Watain“. Otváracia skladba albumu zaznela na jedinečnej a intímnej živej šou v Chaudronneries de Montreuil v Paríži ako príprava na festival Hellfest Open Air 2022, ktorá bola streamovaná prostredníctvom ARTE Concert.

Kapela SUICIDE SILENCE oznámila, že ich rady opustil dlhoročný bubeník Alex Lopez. „SUICIDE SILENCE a bubeník Alex Lopez sa po vzájomnej dohode rozhodli, že ich cesty sa rozídu. Želáme mu len to najlepšie napredovanie a nabádame vás, aby ste sledovali jeho budúce snaženie. Náš priateľ Ernie Iniguez (ktorý nahral bicie na albume „Become the Hunter“) sa ku nám pripojí na turné „Chaos & Carnage“ a európskych festivaloch. Budúci týždeň bude mať premiéru nový singel (posledná štúdiová práca s Alexom) „Thinking In Tongues“. Premiéra je naplánovaná na 3. mája na SiriusXM Liquid Metal, digitálne vydanie aj s videoklipom príde 4. mája,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení kapely.

Deathcoristi FIT FOR AN AUTOPSY sa prezentujú live videom piesne „Far from Heaven“ z aktuálnej dosky „Oh What the Future Holds“. Celé vystúpenie, ktoré bolo súčasťou spoločného live streamu s kapelou TRIVIUM, nájdete na YouTube kanáli skupiny FIT FOR AN AUTOPSY.

Domáca formácia MARTUROS zverejnila novú pieseň s názvom „Idea Arachno“, ku ktorej natočila aj videoklip. Skladba je súčasťou pripravovaného a zatiaľ nepomenovaného albumu.

Českí deathcoristi ANIME TORMENT vypustili do sveta nový a klipom podporený singel „Corpseater“ z chystaného EP. Klip nájdete na TOMTO ODKAZE.