ALKEHOL, TRAKTOR a TÖRR odštartujú v strede Slovenska koncertné leto pod holým nebom

Tri české skupiny doplnia počas prvej júnovej soboty ešte ďalší účinkujúci.

ALKEHOL (Cz) – beer rock
TRAKTOR (Cz) – hard n heavy
TÖRR (Cz) – black/thrash metal
MOTORSCREAM PROJECT (Sk) – old school heavy metal

Sobota 4.6.2022, Zvolenská Slatina – Futbalové ihrisko

Banner k podujatiu

ALKEHOL – slovná hračka, ktorá ako v češtine, tak v slovenčine, parafrázuje asi najobľúbenejšiu bežne povolenú „drogu“ na svete. Už zabehnutá a legendárna skupina ALKEHOL spolu s populárnou hard´n´heavy partou TRAKTOR a ďalšou legendou ťažkého kovu – TÖRR, sa predstaví v úvode júna aj na Slovensku.

ALKEHOL hrajú tzv. pivný metal. Zábavné, najmä alkoholické texty a energické skladby sa už od vydania ich prvého albumu s eponymným názvom „Alkehol“, stali kultovými a množstvo fanúšikov pozná ich texty slovo po slove. A navyše, skupina príde do Zvolenskej Slatiny osláviť 30 rokov na scéne.

V Českej republike, ale čoraz viac aj na Slovensku, je TRAKTOR stále väčším pojmom, v Čechách jednoznačne patrí medzi najpopulárnejšie kapely. Melodické hard rockovo až heavy metalovo orientované skladby fungujú na mladšie aj staršie publikum, skupina má veľkú sledovanosť aj na YouTube. Preto príde svoju hudbu naživo ponúknuť aj fanúšikom na Slovensku.

TÖRR netreba obzvlášť predstavovať. Kapela, ktorá je na scéne od roku 1977, si vďaka svojmu temnejšiemu a tvrdšie orientovanému metalu získala mnoho fanúšikov v oboch republikách, ale aj za ich hranicami. S albumami ako „Kladivo na čarodějnice“, „Morituri te Salutant“, alebo „Chcípni o kus dál“ sa stali TÖRR pevnou súčasťou českej metalovej scény. Vo Zvolenskej Slatine predstaví skupina Ota Hereša najznámejšie skladby, ale aj novinkový album z konca roka 2021 – „Inkvizitörr“

Slovensko dostalo na toto podujatie exkluzívny termín 4.6.2022. A miesto? Futbalové ihrisko vo Zvolenskej Slatine. Areál už vlani odskúšala legendárna skupina OLYMPIC, koncert dopadol na výbornú. „A keďže na toto miesto v tomto lete pribudnú aj ďalšie neuveriteľné mená a koncerty, začnite sledovať dianie a oznamy zo srdca Slovenska,“ hlásajú organizátori z agentúry Organize.

Aby bol deň vyplnený naozaj na maximum, k tejto českej veľkej trojke a MOTORSPCREAM PROJECT pribudnú ešte 2 mená z domácich (česko-slovenských) luhov a hájov. Koncerty začínajú o 16:00 hod.

FB Event

Plagát k podujatiu.

Tlačová správa