Ďalší album Ozzyho Osbourna už o pár mesiacov. James LaBrie zverejnil nový videoklip

Nový album OZZYHO OSBOURNEA vyjde v septembri. AS I LAY DYING bez basgitaristu. James LaBrie zverejnil novú skladbu. SINSANEUM už majú náhradu za Joeyho Jordisona. GWAR s novou skladbou. WOYNA zverejnili debutový singel.

Ozzy Osbourne

Nový a zatiaľ nepomenovaný album OZZYHO OSBOURNEA vyjde v septembri. Prezradila to jeho manželka a manažérka Sharon Osbourne. Taktiež potvrdila to, o čom sa už dlhšie rozpráva, že sa spolu s Ozzym plánujú natrvalo vrátiť do Spojeného kráľovstva, kvôli zvyšujúcim sa daniam v Kalifornii. „Teraz som v Anglicku na tri týždne, potom idem znova domov a opäť sa vrátime. Takže tam a späť až do Vianoc, kým sa sem nepresťahujeme natrvalo,“ povedala koncom apríla v The Graham Norton Radio Show.

Spevák James LaBrie (DREAM THEATER) zverejnil novú skladbu „Am I Right“ z albumu „Beautiful Shade of Grey“. Ten vychádza už 20. mája prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music.

Kapela AS I LAY DYING oznámila, že ich rady opustil basgitarista a sprievodný vokalista Josh Gilbert. „Josh Gilbert sa rozhodol odísť z AS I LAY DYING, aby sa mohol venovať iným hudobným príležitostiam. Od svojho nástupu v roku 2007 bol významným prispievateľom, takže sme mu za jeho príspevky a priateľstvo veľmi vďační. Prajeme mu všetko najlepšie a sme nadšení z toho, kam ho táto nová cesta v živote zavedie,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení skupiny. Ešte dodáme, že na nasledujúcich koncertoch im na basgitare vypomôže Ryan Neff (MISS MAY) a post druhej gitary obsadí Ken Susi (UNEARTH).

Sean Zatorsky, vokalista formácie SINSANEUM, prezradil, že kapela už našla náhradu za bubeníka Joeyho Jordisona, ktorý minulý rok zomrel, avšak jeho meno nemôže v túto chvíľu prezradiť. Skupina naďalej pracuje na tretej štúdiovke. „Napísali sme väčšinu novej nahrávky, ale ešte musíme pracovať na textoch a dokončiť zvyšné skladby. Basgitarista Fred je teraz zaneprázdnený v KREATOR, takže sme sa bavili o budúcom lete. Takto o rok to bude,“ povedal v rozhovore pre Rock Talks.

Skupina GWAR vypustila do sveta novú skladbu „Berserker Mode“ z chystanej dosky „The New Dark Ages“. Novinka má dátum vydania stanovený na 3. júna prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva Pit Records.

Slovenský black metalový projekt WOYNA vypustil do sveta prvý singel „Substance of Eden“, ku ktorému je k dispozícii aj videoklip.