ARCH ENEMY natočili ďalší klip, EVANESCENCE vyhodili gitaristku, SEPTICFLESH majú nové video

ARCH ENEMY zverejnili novú skladbu. EVANESCENCE bez gitaristky. SEPTICFLESH s novým videom. Vyšlo posledné čislo časopisu Pařát. EYEHATEGOD nahrali novú cover skladbu. TANKARD a IMPERIAL TRIUMPHANT vydajú nové albumy.

ARCH ENEMY

Kapela ARCH ENEMY zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „Sunset Over the Empire“ z chystaného albumu „Deceivers“. Ten má dátum vydania stanovený na 29. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Toto je rýchlejšia skladba s niekoľkými maniakálnymi riffmi a neúprosným rytmom, o ktorej si viem predstaviť, že sa stane hitom! Textovo je to, žiaľ, jedna z tých, ktoré sa zdajú byť v dnešnej dobe každým ďalším dňom pravdivejšou. „Slová sa zmenili na vojnu, brat bojuje s bratom, ďalšie falošné prímerie, keď ľudia umierajú…“. Video bolo natočené v Poľsku s tímom Grupa13 a tak úplne nesleduje text, ale má skvelé posolstvo a atmosféru samo o sebe. Taktiež som nadšený, že Sunset Over the Empire vydávame aj ako fyzický singel na sedempalcovom vinyle,“ uvádza v tlačovej správe hlavný skladateľ Michael Amott.

Členkou skupiny EVANESCENCE už nie je gitaristka Jen Majura. „Bola to veľmi špeciálna kapitola s našou drahou priateľkou Jen Majura, ale rozhodli sme sa, že je čas ísť vlastnými cestami. Vždy ju budeme milovať a podporovať a nemôžeme sa dočkať, až uvidíme, čo urobí ďale.! Sme vďační za dobré časy a skvelú hudbu, ktorú sme spoločne vytvorili po celom svete. Tvrdo pracujeme na skúškach na nadchádzajúce turné a v najbližších dňoch budeme mať nejaké vzrušujúce správy o novej zostave, takže zostaňte naladení,“ napísala kapela na oficiálnych stránkach. Samotná gitaristka sa potom o pár hodín neskôr na sociálnych sieťach vyjadrila, že to nebolo jej rozhodnutie, ale zároveň nemá na nikoho v kapele ťažké srdce. Ešte dodáme, že Jen Majura prišla do EVANESCENCE v auguste 2015 ako náhrada za Terryho Balsama.

Symfonickí death metalisti SEPTICFLESH zverejnili nové lyric video ku skladbe „Coming Storm“ z pred pár dňami vydanej dosky „Modern Primitive“.

V piatok, 20. mája vyšlo posledné, 105. číslo magazínu Pařát. Cesta tohto časopisu sa tak skončila po 22 rokoch. Dôvod ukončenia činnosti je ten, že šéfredaktor Petr Herdron dostal pracovnú ponuku, ktorú jednoducho nemohol odmietnuť. Čo však nekončí je Pařátshop a vydavateľstvo Pařát Productions. Rozlúčka s Pařátom prebehne na festivale Gothoom (21.7 – 23.7. 2022) v stánku Pařátshopu. Herdron taktiež pripravuje dve knihy o svojom časopise, kde poodhalí aj zákulisné informácie, historky a rôzne ponuky, ktoré za ten čas dostal.

Sludge/doomová formácia EYEHATEGOD nahrala cover skladbu „Motörhead“ od HAWKIND, ktorá bola samozrejme inšpiráciou pre Lemmyho legendárnu kapelu a tá potom nahrala svoju vlastnú verziu. Pieseň pochádza z albumu „Löve Me Förever: A Tribute to Motörhead“, ktorý by mal vyjsť v auguste prostredníctvom vydavateľstva Psycho Waxx. Ďalšími umelcami, ktorí sa objavia na kompilácii, sú Phil Anselmo, HIGH ON FIRE, STONER, EXHORDER a ďalší.

Thrash metalistom TANKARD vyjde 30. septembra prostredníctvom vydavateľstva Reaper Entertainment nová štúdiovka „Pavlov´s Dawgs“. „Naša posledná doska One Foot in the Grave má už 5 rokov, a naozaj platí, že čím ste starší, tým čas rýchlejšie letí. O to viac nás teší, že sa nám podarilo mať naše nové dielo Pavlov’s Dawgs práve včas na 40. výročie kapely. Rovnako ako pri „One Foot in The Grave“ bol za nahrávanie a mix zodpovedný Martin Buchwalter. Do posledných mesiacov sme naozaj vložili všetko úsilie a dúfame, že sa vám výsledok bude páčiť rovnako ako nám. S novou nahrávacou spoločnosťou Reaper Entertainment opäť dupneme na plyn,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení kapely.

Newyorskí avantgardisti IMPERIAL TRIUMPHANT vydajú 22. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový album „Spirit of Ecstasy“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Maximalist Scream“ s hosťujúcim Denisom “Snake” Bélangerom (VOIVOD).