ZASLÚŽENÁ POCTA: METALLICA V GUINESSOVEJ KNIHE REKORDOV!

METALLICA sa dostala do Guinnessovej knihy rekordov. Thrasheri EXODUS na novom albume aj so špeciálnymi hosťami, medzi nimi bude aj Kirk Hammett (METALLICA). TESTAMENT s novým albumom pravdepodobne budúci rok. Švédi AT THE GATES zverejnili teaser na ich dlho očakávaný album. Koniec kapely CHIMAIRA.
Legendárna METALLICA je zahrnutá v edícii Guinnessovej knihy rekordov 2015 a to medzi úspechmi vo filme, televízii a hudbe. METALLICA sa zapísala do histórie, keď sa stala prvou kapelou na svete, ktorá hrala počas jedného roka na všetkých siedmich kontinentoch sveta, pričom ten najzaujímavejší bol na Antarktíde, ktorý sa uskutočnil 8. decembra 2013.

Thrash metalisti EXODUS vydajú 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový štúdiový album „Blood In, Blood Out“ už so Steve „Zetrom“ Souzom za mikrofónom. Kapela zverejnila aj hostí, ktorí figurujú na ich novinke. Konkrétne to sú Dan the Automator (producent elektronickej hudby), ktorý sa postaral o industrial sound v prvej skladbe „Black 13“, Chuck Billy (TESTAMENT) – spev v skladbe „BTK“ a nakoniec Kirk Hammett z METALLICY, ktorého sólo zaznie v piesni „Salt the Wound“! Kirk je bývalým členom EXODUS, no až teraz po prvýkrát figuruje na ich regulárnej štúdiovej nahrávke, keďže počas svojho pôsobenia v kapele nahral iba 2 demonahrávky a následne sa pripojil k METALLICE. 

A už keď sme spomenuli Chucka Billyho, tak máme informácie aj o jeho domovskej formácii TESTAMENT. Billy sa vyjadril, že s TESTAMENT momentálne píšu nový materiál pre ich nový, zatiaľ nepomenovaný štúdiový album, ktorý dúfa, že vydajú v marci budúceho roka.

Švédi AT THE GATES zverejnili teaser na ich dlho očakávaný comebackový album „At War with Reality“, ktorý vyjde 27.októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. Spomínaný teaser nájdete pod dnešnými novinkami.

Pred pár dňami sme vám priniesli informáciu, že z kapely CHIMAIRA odišiel gitarista Emil Werstler, no nato ho nasledovali aj ďalší členovia. A vokalista Mark Hunter nakoniec oznámil, že kapela sa definitívne rozpadla. Členovia skupiny samozrejme ďakujú všetkým, ktorí ich podporovali a už teraz sa tešia na ich nové hudobné aktivity.