Nový album AVANTASIA bude veľmi osobný, BLOODBATH s ďalším albumom už v septembri

AVANTASIA prezradila dátum vydania nového albumu BLOODBATH oznámili nový album. AMARANTHE s novým klipom. GAEREA vydajú novú štúdiovku.

Sascha Paeth a Tobias Sammet počas bratislavského koncertu AVANTASIA z roku 2019. Foto: Alena Červeňanská

Z tábora projektu AVANTASIA prišla infomácia, že nový album s názvom „A Paranormal Evening with the Moonflower Society“ vyjde 21. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 11 skladieb. „Od prvých nápadov na skladby v rokoch 2018-2019, až po produkciu, orchestráciu, klávesy, aranžmány a detaily, som sa tak hlboko podieľal na každom maličkom aspekte a detaile tohto albumu, že osobnejšiu nahrávku už mať nemôžete. Mal som čas. Za posledných dva a pol roka som nemal čo robiť. Bol to pomalý život s hudbou a mojím štúdiom Mysteryhausen, ktoré slúžilo ako portál do iného sveta plného hudby a svojrázneho stretnutia s mojimi múzami, ktoré ma udržiavajú pri zdravom rozume a nádeji. Na nový album som veľmi hrdý. Obsahuje niektoré z mojich najlepších skladieb, najemotívnejších a najextrémnejších vokálnych výkonov, niektoré z najsilnejších hosťujúcich výkonov vôbec. Nemôžem byť spokojnejší s výsledkom a keď ho budete počuť, budete vedieť prečo,“ vyjadril sa hlavný mozog a skladateľ projektu Tobias Sammet.

Death metalisti BLOODBATH vydajú 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album „Survival of the Sickest“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Zombie Inferno“. „Skladba je o snahe jedného muža zbaviť svet zamorenia zombie, ktoré, ako sa zdá, nevhodne ovládlo planétu. Najmä preto, že práve natankoval svoj Dodge Super Bee 440 z roku 1969,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Novinka, ktorá sa nahrávala v Rorysound Studios s producentom Lawrenceom Mackrorym, bude obsahovať 11 skladieb.

Skupina AMARANTHE natočila nový videoklip ku piesni „Crystalline“ z aktuálnej štúdiovky „Manifest“.

Black metalisti GAEREA oznámili, že 23. septembra im prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist vyjde nová doska „Mirage“. Nižšie si môžete vypočuť prvú skladbu „Salve“, podporenú aj videoklipom.