Tribute Fest 2022: Amfiteáter v Rači ožije svetovými rockovými a metalovými hitmi v podaní 6 kapiel

Tribute Fest 2022 je druhým pokračovaním úspešného jednodňového open air festivalu v príjemnom prostredí amfiteátra v bratislavskej Rači, ktorý svoj debut odvážne odpálil počas pandemického roku 2021. Uvoľnené opatrenia vtedy umožnili kultúre nadýchnuť sa a návštevníkov si táto akcia našla v hojnom počte.

Banner k Tribute Fest 2022

BRATISLAVA. Festival zameraný na prevzatú tvorbu je v našich končinách ojedinelým počinom a žánrovo sa orientuje na rockové a metalové publikum. Druhý ročník sa uskutoční v sobotu 6. augusta, brány areálu sa otvoria už o 14:00 hod.. Následne sa počas sobotného popoludnia až do 23:00 hod. na pódiu predvedie 6 kapiel, z toho 3 zahraničné zoskupenia. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Organizátori sa v tomto ročníku rozhodli podporiť aj tvorbu slovenských umelcov, preto všetky tri domáce formácie dostanú na pódiu Tribute Festu priestor aj na odprezentovanie vlastnej autorskej tvorby.

Prvú ochutnávku domácej tvorby prinesie skupina EUFORY z Martina. Svoj set s prevahou skladieb z vlastnej „kuchyne“ exkluzívne pre Tribute Fest doplní skvelým spracovaním pesničiek od nemeckých legiend HELLOWEEN.

NIRVANA je hudobnou ikonou, ktorej skladby sa učí hrať takmer každý začínajúci rockový muzikant na svete. Samozrejme, aj na Slovensku má zastúpenie v podobe revivalovej skupiny, ktorú už takmer 15 rokov ťahá hudobník s láskou k grungu v srdci, Laco Jakubčiak. Chalani z jeho kapely NIRVANA REVIVAL BAND zahrajú plnohodnotný koncert prešpikovaný najväčšími hitmi legendy zo Seattlu. Zo svojej vlastnej tvorby Laco predvedie skladby, ktoré sú vysoko hodnotené aj v zahraničí.

Kapela KORN SK sa zrodila z iniciatívy speváka Fuxa (HEAD2DOWN), ktorý si týmto počinom splnil ďalší hudobný sen – pôsobiť v tribute kapele vzdávajúcej poctu samotným priekopníkom svojho obľúbeného nu-metalového žánru. Zaznie však aj vlastný autorský repertoár, ktorý on a jeho spoluhráči tvoria pod názvom HEAD2DOWN. Na Tribute Feste zahrajú staršie skladby H2D, ktoré štýlovo vychádzali práve z tvorby raných KORN.

Tribute Fest prináša aj alternatívu pre fanúšikov, ktorí z nejakého dôvodu nenavštívili nedávny bratislavský koncert rockových legiend RED HOT CHILLI PEPPERS. Prípadne tí šťastnejší, čo majú tento zážitok v nedávnej pamäti, si môžu prísť vychutnať „dozvuky“ vďaka kvalitnej českej tribute kapele s vtipným názvom PAPRIKACZE. Zážitok z originál RHCP samozrejme len tak niečo nenahradí, no chalani z tejto skupiny budú rozhodne viac ako dôstojným pokračovaním funkového leta v hlavnom meste. Amfiteáter v Rači rozoznejú peckami z prierezu kompletnej tvorby kalifornských hviezd.

Na post headliner festivalu si v tomto ročníku organizátori opäť zvolili kapelu z Maďarska, kde revivalová scéna dosahuje svetové parametre. Návštevníkov Tribute Festu 2022 dostane do kolien energická bomba RECKLESS ROSES. Hlas kvality Axla Rosa z jeho najlepšieho obdobia maďarská kapela plnohodnotne dopĺňa aj svojím zovňajškom, ktorý je miestami na nerozoznanie od originálu legendy GUNS N‘ ROSES.

Záver festivalu bude po zotmení patriť temnejšej hudbe. Skvelú šou s poriadnou nádielkou ťažkého kovu prinesie česká revival kapela BLACK SABBATH DIO TRIBUTE. Festivaloví hostia sa môžu tešiť aj na najväčšie hity kapely BLACK SABBATH z čias Ozzyho Osbourna, no prevažná väčšina setu bude patriť ére tejto britskej heavy-metalovej legendy z čias pôsobenia jej geniálneho druhého najslávnejšieho speváka – Ronnieho Jamesa Dia.

Rockovo ladené rodiny poteší vstup ich ratolestí do 12 rokov zdarma. Voľný vstup je tiež pre držiteľov preukazu ZŤP. Priamo pri areáli je k dispozícii bezplatné parkovanie. Celkovo však dostupnosť verejnej dopravy aj vlakových spojov do Rače je pre potenciálnych návštevníkov veľkou výhodou, aby mohli svoje autá nechať doma a užiť si festival plný svetových hitov naplno.

FB Event

Tlačová správa