WITHIN TEMPTATION pracujú na nových veciach. Čerstvé správy hlásia aj EPICA, SOILWORK, VENOM INC. a ďalší

WITHIN TEMPTATION by mali budúci rok vydať nový album. EPICA pracuje na novom projekte. SOILWORK, FIVE FINGER DEATH PUNCH a THE PRETTY RECKLESS s novými videoklipmi. INVICTUS a VENOM INC. zverejnili nové skladby. DISCONSOLATE majú vonku nové EP.

WITHIN TEMPTATION

WITHIN TEMPTATION avizujú, že by mohli budúci rok vydať nový štúdiový album. „Neustále pracujeme na nových veciach a stále existujú nové piesne, ktoré boli nahrané. Lenže nikdy neviete ako skončia – či sa to podarí alebo nie. Ale veľa sa píše a nahráva. Dúfam, že budúci rok album vyjde, uvidíme,“ vyjadril sa gitarista Stefan Helleblad v rozhovore pre EMP. „Na scéne sme už dlho, snažíme sa inšpirovať novými kapelami, ktoré počujeme, a implementovať to s vlastným druhom zvuku, a snažiť sa zostať v obraze so zvukom, ktorý v súčasnosti znie modernejšie a ktorý je v súčasnosti viac „in“. Nechceme prijímať všetky nové zvuky, ale len niečo, čo pre nás znie osviežujúco a inšpiratívne. A to nás posúva ďalej. Sme tu takmer 25 rokov, teraz sa naozaj cítim stará, ale v každom prípade to potrebujete, musíte sa vyvíjať,“ dodala Sharon Den Adel k procesu tvorby.

Kapela EPICA pracovala počas pandémie na novom projekte, ktorý by mal vyjsť v zime tohto roka. „Máme novú hudbu, ktorá bude vydaná neskôr v tomto roku. A nie je to album EPICA. Je to niečo, čo sme nikdy predtým neurobili. Určite to stojí za počkanie. Malo by to vyjsť začiatkom zimy. Momentálne pracujeme na artworku a máme pripravené single, pričom k jednej z piesní som už nakrútila videoklip. Mali sme na zozname pár vecí, ktoré sme chceli vyskúšať, uskutočnilo s a to už počas pandémie. Pre EPICA je to rušný rok. Počas pandémie sme boli zaneprázdnení vecami mimo turné a teraz sme mali toľko festivalov a na tomto „tajnom projekte“ pracujeme v zákulisí,“ povedala speváčka Simone Simons v rozhovore pre The Metal Voice.

Švédi SOILWORK nahrali nový videoklip ku skladbe „Valleys of Gloam“ z čerstvo vydanej nahrávky „Övergivenheten“.

Skupina VENOM INC. zverejnila novú skladbu „Come to Me“ z chystanej štúdiovky „There´s Only Black“. Novinka uzrie svetlo sveta 23. septembra prostredníctvom vydvateľstva Nuclear Blast Records.

Maurizio Iacono (KATAKLYSM) sa hlási o slovo s novou skladbou „Get Up“ v rámci jeho sólo projektu INVICTUS. Pieseň je súčasťou debutového albumu „Unstoppable“, ktorý vyjde 21. októbra prostredníctvom vydavateľstva MNRK Heavy. „Odmalička som žil podľa pravidla nevzdávať sa a bojovať za to, v čo som veril. Ak by boli dvere života zamknuté, našiel by som spôsob, ako ich otvoriť alebo preraziť, keby som musel. Get Up je pieseň, ktorá stelesňuje toto posolstvo. Keď ste na dne, jediná možnosť je ísť nahor. Nie je čo stratiť,“ vyjadril sa Iacono v tlačovej správe.

Americké zoskupenie FIVE FINGER DEATH PUNCH sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „Times Like These“ z pred pár dňami vydanej dosky „AfterLife“.

Skupina THE PRETTY RECKLESS natočila nový videoklip ku piesni „Got So High“ z aktuálneho albumu „Death by Rock and Roll“.

Košickí death metalisti DISCONSOLATE vydali pred niekoľkými dňami nové digitálne EP „Betrayed Sun“. Štvorskladbový počin si môžete vypočuť na ich bandcampovom profile TU.