BRATISLAVČANIA HOLOTROPIC IDÚ KRSTIŤ DEBUTOVÝ ALBUM

HOLOTROPIC (Sk – Bratislava) – progressive extreme metal
MINDWORK (Cz – Praha) – progressive/melodic death metal
MORNA (Sk – Nová Dubnica) progressive death/fusion metal

Piatok 31.10.2014, Bratislava – U Očka

Štart: 19:00, vstupné: 5  €

Posledný októbrový piatok bude U Očka v znamení progresívne ladenej metalovej zábavy. Po dlhšej odmlke sa „doma“ predstavia Holotropic, ktorí na tomto koncerte zároveň uvedú do sveta svoj debutový album „Permeate“. Ako ich hostia si zahrajú pražskí Mindwork a mladí Novodubničania Morna.

HOLOTROPIC
Kapela, ktorej mottom je kráčať vlastnou cestou sa objavila na slovenskej scéne len minulý rok, no už sa jej podarilo osloviť viacerých fanúšikov progresívnej a extrémnej hudby a má za sebou koncerty ako doma, tak v okolitých krajinách. Ich vystúpenie bude v priamej súvislosti s chystaným vydaním ich prvého albumu „Permeate“, ktorý bude možné na koncertoch počuť v celej jeho dĺžke. Moderný metal s progresívnymi a extrémnymi prvkami, ale aj dostatočnou dávkou melódií, zahŕňajúci menej pesničkové štruktúry, netypické akordy a štipku ázijsky, alebo orientálne znejúcich motívov vás opantá svojou atmosférou aj uvoľneným živým prejavom.

MORNA
Partia mladých progresivistov z Novej Dubnice prekvapila celú scénu svojím mimoriadne vyspelým prejavom na debutovom albume „A Tale Of Woe“, za ktorý si vyslúžila nomináciu v kategórii Hard & Heavy ankety Radio_Head Awards 2013. Odvtedy sa pustili do častejšieho koncertovania a ich výborne zohratá koncertná show stojí za to – od ťaživých deathmetalových momentov až po zasnené melancholické a progové výlety.

MINDWORK
Kapela, ktorú netreba nikomu predstavovať. Viackrát zúčastnení na festivale Brutal Assault, predskakujúci aj majstrom zo CYNIC. Etablovaní lídri progresívneho death metalu od našich západných susedov, ktorí sa časom posúvajú stále viac do vôd fusion a prog metalu s prvkami v celom spektre metalovej a rockovej hudby. Maximálne prepracovaná hudba, maximálne plná emócií. Ich prvý koncert po dlhšej prestávke bude tým pravým doplnením domácich progresívnych kapiel.

Tlačová správa