Legendy prešovského metalu WAYD vystúpia v závere októbra na domácej pôde po 3 rokoch

Prešovský klub Stromoradie bude hostiť tri metalové kapely v rámci prvého ročníka podujatia Decadence Fest.

WAYD (SK – Prešov)
SOULS TO DENY (Sk – L. Mikuláš)
SLIGHT LIE (SK – Prešov)

Štvrtok 27.10.2022, Prešov – Stromoradie

WAYD ako zoskupenie nezávislých hudobníkov, už od svojho vzniku roku 1994, prinášajúc vlastné poňatie metalu pretkané experimentovaním a striedaním rôznych nálad, mnohými už aj označovaní ako legendy prešovského metalu, si na domácej pôde zahrá po vyše 3 rokoch. Tým, že Drahoš (basgitara/spev) stále žije mimo kontinentálnu Európu, bude to výnimočná príležitosť ich znova vidieť. Na koncerte v Stromoradí zahrajú aj niečo nové z pripravovaného albumu.

Kvarteto SOULS TO DENY z Liptovského Mikuláša kombinuje death metal s prvkami grindu a hc. V júni vydalo debutový album „The Tragedy of Human Existence“. Nádejná kapela spod Tatier začala s popieraním duší v roku 2019. Niektorých ich členov poznáte z formácii FEEL A CURSE a dokonca aj z hard/heavy metalových NEW BLACK WIDOW.

Prešovská kapela SLIGHT LIE sa primárne pohybuje v heavy metalových vodách, avšak ich hudba si nekladie žiadne medze, čo dokazuje aj ich posledný album „Countdown“, a tak u nich nájdete aj prvky thrash metalu, death metalu, alebo aj tie modernejšie ako napríklad metalcore.

FB event

Plagát k Decadence Fest v Prešove

Tlačová správa