BIOHAZARD sa na vybraných festivaloch predstavia v pôvodnej zostave, Serj Tankian s novým klipom

BIOHAZARD opäť v pôvodnej zostave. Serj Tankian zverejnil novú skladbu. GOATWHORE a PORTA INFERI s novými klipmi. HYENISM s novým EP. WAYD hlásia zmenu v zostave.

BIOHAZARD

Klasická zostava BIOHAZARD – Billy Graziadei (rytmická gitara, spev), Bobby Hambel (sólová gitara), Danny Schuler (bicie) a Evan Seinfeld (spev, basgitara) sa opäť zíde spoločne na pódiách na festivaloch Brutal Assault, Bloodstock Open Air a Dynamo Metalfest. Skupina, ktorá je uznávaná ako jedna z prvých formácii spájajúcich hardcore punk s metalom a prvkami hip-hopu, je mimo dohľadu verejnosti, odkedy Scott Roberts opustil túto formáciu pred viac ako 6 rokmi. S veľkou pravdepodobnosťou bude ich účasť potvrdená aj na ďalších európskych festivaloch.

Serj Tankian (SYSTEM OF A DOWN) vypustil do sveta novú pieseň „I Spoke Up“ z EP „Perplex Cities“, ktoré mu vychádza 21. októbra prostredníctvom vydavateľstva Serjical Strike Records.

Kapela GOATWHORE natočila nový videoklip ku skladbe „Angels Hung from the Arches of Heaven“ z rovnomennej dosky, ktorá im vyšla 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Domáci projekt HYENISM sa hlási o pozornosť nedávno vydaným EP s názvom „Extractión“. K dispozícii je v celej dĺžke aj na YouTube.

Prešovská formácia WAYD oznámila, že ich rady opustil bubeník Braňo Kóša a na jeho miesto prichádza Peter Jakubík. „V minulosti ste nás na koncertoch mohli vidieť hrať v rôzne upravenej zostave. Vždy sa ale išlo len o zastupovanie niektorého pôvodného člena kvôli jeho momentálnej neprítomnosti na Slovensku. Teraz však nastal okamih, keď sa Braňo, ako jeden zo zakladajúcich členov, v priateľskom duchu rozhodol po takmer 28 rokoch kapelu opustiť. Aj jeho štýl hrania vniesol kus originality do hudby WAYD, čo je navždy zaznamenané na všetkých našich albumoch. Braňovi, a to nielen zato, patrí veľká vďaka. Bubenícku stoličku teraz obsadil náš dlhoročný priateľ Peťo, ktorý s nami v minulosti už niekoľko živých akcii odohral,“ informovala kapela na sociálnych sieťach.

PORTA INFERI nezahálí a plní slib daný fanouškům v podobě dalšího songu v domácím českém jazyce. Novinka se natáčela na opuštěném hotelu Vlčina situovaném ve Frenštátě pod Radhoštěm v malebném úpatí Beskyd. Klip pojednává o tom, že každý z nás by chtěl mít svojeho „osobního deratizátora“, který vyhubí veškerou havěť, co nám neustále pije krev. Takových parazitů je na světě plno. Živí se lidským neštěstím, smutkem a zlobou. Nejedná se pouze o lidi jako takové, ale také o jejich vlastnosti a životní priority, které v reálu ukážou jejich pravou povahu. Hlavní myšlenka (pouze metaforicky ztvárněná v klipu) je, že jediný, kdo nám pomůže se téhle havěti/nešvárů zbavit, jsme pouze my sami. O tomhle je tenhle nový song „Síla je v nás“. Videoklip nájdete TU.– Tlačová správa