Na spomienke na Jura Haríňa zahrajú grécki deatheri, ale aj domáci DEHYDRATED

V popradskom klube Rock Fabric sa predstaví 5 kapiel hudobne vyznávajúcich poctivú starú školu.

ABYSSUS (Gre) – old school death metal
FAÜST (Cz) – thrash´n´roll
FROM BEYOND (Cz) – brutal death/doom metal
BLACK HOSTS (Pol) – old school thrash metal
DEHYDRATED (Sk) – old school death metal

Sobota 12.11. 2022, Poprad – Rock Fabric
Štart: 18:30, vstupné: 10 €

In Memory of Juro Immortal Haríň

Hudobná udalosť roka sa bude niesť v duchu spomienok na nášho zosnulého priateľa Jura ,,Immortal“ Haríňa! „Už na minuloročnej spomienke vás prišlo dosť veľa, tak sme sa rozhodli, že na Jura nezabudneme a budeme na neho takto spomínať každý rok. Vždy skúsime pozvať 1-2 kapely, ktoré Juro vydal pod Slovak Metal Army či Immortal Souls Productions a zopár hosťujúcich kapiel,“ prezradil organizátor Štefan Skokan.

„Juro bol človek, čo sa pre metal vedel oddať celým srdcom. Jeho obrovský prínos pre česko-slovenský metal je nepopierateľný, človek, akého by mala mať metalová komunita v každej krajine! Priateľ, ktorý aj keď nemusel, vždy si zaplatil vstupné na koncert, usmieval sa, s každým našiel spoločnú reč. Človek, ktorý sa snažil ten náš metal stále držať nad vodou, proste srdciar! My si na neho aspoň pri tomto koncerte spoločne zaspomíname a uctíme si jeho pamiatku pri muzike, ktorú mal najradšej. O zvuk sa postará už tradične Maťo Barla,“ doplnil.

Pozvanie na tohtoročnú In Memory of Juro Immortal Haríň prijalo 5 kapiel.

ABYSSUS
Atény nie sú len mestom Bohov, ale aj rodiskom geniálnej kapely ABYSSUS. Kapela, ktorú sme sa pred rokmi ešte s Jurom snažili dostať k nám, no koronavírus naše plány prekazil. Veríme, že už nám v tom nič nezabráni a spoločne si vychutnáme jednu z najlepších old school death metalových kapiel súčasnosti. Ich diskografia obsahuje množstvo EP, splitiek a dva radové albumy. Ich ešte stále aktuálna novinka ,,Death Revival“ vyšla u Transcending Obscurity Records a obálku albumu zdobí kresba od Andreasa Marschalla. Kvalita hovoriaca za všetko! Hudobne nečakajte nič iné, len geniálny death metal v štýle tých naj kapiel, ako Asphyx, Obituary, Morgoth či Possessed. Je nám cťou, že ich šou v Poprade bude vôbec prvá na území Česko-Slovenska!

FAÜST
Thrashová morda, ktorá sa u nás predstaví, príde z Prahy a po vzore Goetheho nám naservíruje kvalitnú klasickú drámu svetovej úrovne. Kapela si ctí piliere žánru thrash metal, ale nebojí sa napríklad po vzore Midnight zakomponovať do svojej hudby temný rock´n´roll! Špinavá thrash metalová krv, ktorá u nás nikdy nehrala, to sú FAÜST!

FROM BEYOND
Ďalšia kapela, čo vzdá hold nebohému Jurovi, budú moraváci FROM BEYOND! Žánrovo sa prezentujú ako brutal doom/ death, no nenechte sa zmiasť, hudobne ide o poctivý old school death metal. Chalani sa na metalovej scéne pohybujú už skoro 30 rokov, za sebou majú okrem kvanta koncertov 3 demá a 4 dlhohrajúce albumy.

BLACK HOSTS
Z neďalekého Poľska k nám dorazia thrash/speed metaloví BLACK HOSTS. Spolu s nimi sa vrátime v čase do krásnych 80. rokoch, keď svetu vládli Destruction, Sodom, Living Death, či Onslaught.

DEHYDRATED
Večer nám otvoria jediný zástupcovia domácej scény, death metalisti DEHYDRATED! Kapela, ktorá pred rokmi ako bájny Fénix povstala z popola, a bol to práve Juraj Haríň, kto skupine vydal comebackové CD. Momentálne majú chalani okrem nového albumu aj nového speváka a my nečakáme nič iné, len brutalitu najhrubšieho zrna!

FB Event

Tlačová správa