Ďalší album JUDAS PRIEST je už takmer hotový, Švédi KATATONIA vydajú dvanástu štúdiovku

Novinka od JUDAS PRIEST je skoro dokončená. Švédi KATATONIA vydajú nový album. Mick Mars (MÖTLEY CRÜE) už nebude koncertovať. Festival Gothoom potvrdil ďalšie kapely pre nadchádzajúci ročník. VULVODYNIA s novou skladbou.

JUDAS PRIEST

Legendárny spevák Rob Halford prezradil, že nový a zatiaľ nepomenovaný album JUDAS PRIEST je takmer hotový. „Je to blízko. Všetko napísané, väčšina nahrávky je hotová. Ešte musím nahrať svoje vokálne stopy. Takže v podstate je to hotové, čo je skvelý pocit, pretože nás to posúva do metalovej budúcnosti. Všetko, čo sme v PRIEST urobili za posledných 50 rokov, bolo poháňané najnovšou hudbou. Takže toto nie je žiadna výnimka. Túto oslavu 50. výročia dokončíme v São Paule v Brazílii 18. decembra. Budúci rok začíname s naším dobrým priateľom Ozzym Osbournom v Spojenom kráľovstve a vo zvyšku Európy; urobíme s ním nejaké vystúpenia. A neskôr ešte pár ďalších kúskov a potom sa zastavíme. Plánujeme aj sekvenciu pre vydanie ďalšieho albumu PRIEST,“ povedal v rádiovom rozhovore pre Out of the Box with Jonathan Clarke.

Švédski melancholici KATATONIA vydajú 20. januára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album „Sky Void of Stars“. „Náš dvanásty album je dynamická cesta cez pulzujúcu temnotu. Zrodená z túžby po tom, čo bolo stratené a nenašlo sa, na perifériách nedosiahnuteľného, ale zložená a zhustená do ľudskej podoby a prezentovaná ako zvuky a slová verné znaku KATATONIA. Nie sú tu žiadne hviezdy, len prudký dážď,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Nižšie nájdete aj prvú ochutnávku v podobe klipovky „Atrium“.

Gitarista Mick Mars už nebude koncertovať s kapelou MÖTLEY CRÜE, ale naďalej zostáva jej členom. „Mick Mars, spoluzakladateľ a hlavný gitarista skupiny MÖTLEY CRÜE, oznámil, že kvôli svojmu pretrvávajúcemu bolestivému zápasu s ankylozujúcou spondylitídou už nebude môcť koncertovať s kapelou. Mick bude pokračovať ako člen skupiny, ale už nezvláda náročné cestovanie. Ankylozujúca spondylitída je extrémne bolestivé a ochromujúce degeneratívne ochorenie, ktoré postihuje chrbticu,“ znie vo vyhlásení Mickovho zástupcu. Skupina sa medzitým dohodla s Johnom 5 (ROB ZOMBIE), ktorý bude plniť úlohu koncertného gitaristu.

Organizátori festivalu Gothoom oznámili ďalšie tri kapely pre nadchádzajúci ročník. Sú nimi porn grinderi SPASM z Česka, holandskí death metalisti ABRUPT DEMISE, a v pozícii headlinera druhého dňa, vystúpia grécki ROTTING CHRIST. Indoor edícia festivalu Gothoom sa uskutoční v dňoch 28.-29.4. 2023 v kultúrnom dome v obci Žemberovce.

Brutal death metalisti VULVODYNIA z Juhoafrickej republiky vypustili do sveta novú skladbu „Artificial Divinity“, podporenú aj videoklipom.