Líder TRIVIUM zložil skladbu pre e-športový tím. Novinky hlásia aj MISERY INDEX, XANDRIA či RAVENCLAW

Matt Heafy zložil skladbu pre e-športový tím. MISERY INDEX s novým klipom. AUGUST BURNS RED vydajú nový album. CORONER sa chystajú do štúdia. XANDRIA zverejnila novú pieseň. RAVENCLAW teasujú DVD, BETON vydali druhý album.

Matt Heafy. Foto: Luss

Matt Heafy (TRIVIUM) a vydavateľstvo Nuclear Blast Records sa spojily s e-športovou organizáciou Team Vitality. Výsledkom ich spolupráce je skladba „Metality (The Vitality Anthem)“, ktorá demonštruje paralely medzi súťažným hraním a hudbou. Ide o prvý projekt dlhodobej spolupráce medzi Nuclear Blast Records a Team Vitality. „Metal a hranie videohier sú dve konštanty v mojom živote, ku ktorým mám blízko. Vždy som zisťoval, že hranie a metal idú tak dobre dokopy, ako keby k sebe patrili. Vitality je organizácia, ktorej som dlhoročným fanúšikom. Keď ma oslovili, aby som vytvoril ústrednú pieseň pre ich CS:GO tím, okamžite som vedel, ako by mala znieť,“ vyjadril sa Matt Heafy, ktorý spomínanú skladbu vydal pod hlavičkou KIICHI CHAOS.

Death/grinderi MISERY INDEX sa pripomínajú novým videoklipom ku skladbe „Rites of Cruelty“ z aktuálnej dosky „Complete Control“. „Toto video je úprimným poďakovaním všetkým fanúšikom MISERY INDEX, ktorí si dali tú námahu prísť a vyblázniť sa s nami počas leta na turné k albumu Complete Control, od festivalových pódií až po bary. Video je poctou dobrým časom skončeného leta, keď vstupujeme do temnejších mesiacov jesene. Skladbu Rites of Cruelty sme si vybrali, pretože máme pocit, že stelesňuje všetku nasratú energiu nášho nového albumu,“ povedal basgitarista a vokalista Jason Netherton.

Nemeckí symfonici XANDRIA vypustili do sveta klipom podporený nový singel „Ghosts“ z chystanej štúdiovky „The Wonders Still Awaiting“. Dátum vydania je stanovený na 3. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Skladba začala ako reminiscencia na starý dobrý švédsky melodický death metal s archetypickým gitarovým riffom, ktorý počujete hneď na začiatku. A potom sme to integrovali do našej zvukovej kulisy s množstvom atmosféry filmovej hudby a veľkých zborov, pretože bolo vzrušujúce miešať tieto prvky. Je to dobrý príklad toho, aký rôznorodý bude nový album a koľko rôznych vplyvov sme doň vložili,“ píše sa v tlačovej správe.

Slovenskí melodici RAVENCLAW teasujú nové DVD „Vitam Vivere“, ktoré vyjde pri príležitosti 20. výročia tejto košickej kapely. Fanúšikovia na ňom nájdu 60-minútový koncert so špeciálnym hosťom Kaiom Hansenom (HELLOWEEN, GAMMA RAY) a polhodinový bonusový materiál. Obrazový materiál vychdáza 11. novembra.

Americká formácia AUGUST BURNS RED vydá 24. marca prostredníctvom vydavateľstva SharpTone Records nový album „Death Below“. „Nie je žiadnym tajomstvom, že posledných pár rokov bolo extrémne temných a náročných. Death Below je tu ako dôsledok tohto času v živote každého z nás a emócií, ktoré s ním prišli. Motivovali nás neistota, strach, rozhorčenie a triumf. Mám pocit, že toto je ten najtemnejší a najosobnejší album, aký sme kedy napísali, a nemôžem byť viac hrdý na to, čo sme spolu vytvorili,“ uvádza v tlačovej správe gitarista JB Brubaker. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Ancestry“ s hosťujúcim Jesse Leachom (KILLSWITCH ENGAGE).

Thrash metalisti CORONER prezradili, že vo februári poputujú ich kroky do štúdia, aby nahrali dlho očakávaný comebackový album a nástupcu ich zatiaľ poslednej radovky „Grin“ z roku 1993. „Momentálne na tom naozaj tvrdo pracujeme. Všetky skladby musia byť hotové do polovice decembra. Chýba jedna pieseň, predprodukcia musí byť dokončená do konca roka. Nahrávať začneme v druhej polovici februára. Každý, kto počul predprodukciu, vrátane nahrávacej spoločnosti, je naozaj šťastný a myslí si, že takto by mala kapela znieť. Bude to zvláštne, ako všetky piesne CORONER. Mojím cieľom je vždy urobiť niečo, čo som nepočul stokrát predtým. Väčšina kapiel je kópiou inej skupiny. Existuje veľa skvelých kapiel, ale chýba mi sviežosť alebo originalita,“ povedal gitarista Tommy Veterrli v rozhovore pre Blabbermouth.net. Zatiaľ nepomenovaná novinka vyjde budúci rok prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Bratislavská metal/punková kapela BETON vydáva nový album „Zombie Mustang Safari“. „Skupina na svojom druhom radovom albume vzdáva hold starému švédskemu death metalu viac než kedykoľvek predtým. Ťažko metalový zvuk hnaný dopredu brutálnym murmurom, hm-2 pedálom a bezchybnou rytmickou sekciou vo vás opäť prebudí úctu k slovenským tradíciám a konskému kokotu! Sedem nových oldschool death metal/punkových skladieb a medley cover od Graveless/Bombanfall sa rozprestiera na ploche viac ako 32 minút,“ informovala kapela. Album vychádza na kazete prostredníctvom českého labelu Filth Junkies Records a dostupný bude aj na cd a to v priebehu jesene. Tu sa o distribúciu postará brazílske vydavateľstvo Cianeto discos, budúci rok vyjde v Česku aj na LP prostredníctvom Papagajuv hlasatel records.