IN FLAMES sa prezentujú novým klipom, zomrel bývalý spevák a spoluzakladateľ NAZARETH

IN FLAMES zverejnili novú skladbu. Zomrel spevák NAZARETH Dan McCafferty. FIREWIND chystajú nový album. Jerry Cantrell s novým videoklipom. URIAH HEEP vydajú nový album. COAL CHAMBER sú späť.

IN FLAMES

Kapela IN FLAMES sa hlási o slovo s novou skladbou „Foregone Pt.2“, ku ktorej natočili aj videoklip. Pieseň bude súčasťou chystanej štúdiovky „Foregone“. Dátum vydania je stanovený na 10. februára 2023 prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Pri opakovanej návšteve skladieb z nášho katalógu ako Moonshield a Gyroscope som mal pocit, že nejaký čas sme už tento štýl nerobili. Chceli sme oceniť tie typy piesní, ktoré obsahujú švédsku ľudovú atmosféru, ale prenesenú do súčasnej éry IN FLAMES. Hudobne a textovo je to pokračovanie Foregone,“ uvádza v tlačovej správe spevák Anders Fridén.

Dan McCafferty, bývalý spevák a spoluzakladateľ kapely NAZARETH, zomrel vo veku 76 rokov. „Dan zomrel 8.11.2022 o 12:40. Toto je najsmutnejšie oznámenie, aké som kedy musel urobiť. Maryann a rodina stratili úžasného milujúceho manžela a otca, ja som stratil svojho najlepšieho priateľa a svet stratil jedného z najlepších spevákov, akí kedy žili. V tejto chvíli som príliš rozrušený na to, aby som povedal niečo viac,“ napísal včera basgitarista Pete Agnew vo svojom vyhlásení. Kvôli zdravotným problémom oznámil McCafferty v roku 2013 koniec koncertnej aktivity s kapelou.

Dan McCafferty (14.10.1946 – 8.11.2022)

Gréci FIREWIND vydajú budúci rok nový a zatiaľ nepomenovaný album. „V roku 2023 bude nový album. Práve teraz sme v režime predprodukcie a písania piesní, a nový materiál je vražedný,“ prezradil gitarista Gus G. prostredníctvom videosprávy.

Hard rockoví veteráni URIAH HEEP vydajú 27. januára 2023 prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music nový album „Chaos & Colour“. „Názov albumu odzrkadľuje, že sme boli v chaotických časoch, keď bol lockdown, zrušené turné a celý ten chaos bol vrhnutý do sveta. A jediná farba, ktorú ľudia mali, bola prostredníctvom hudby. Mnohým to pomohlo prekonať tieto ťažké roky, využívajúc silu a moc, ktorú hudba má, aby zlé časy neboli až také zlé,“ povedal gitarista Mick Box. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „Save Me Tonight“.

Americká formácia COAL CHAMBER sa budúci rok vráti opätovne na pódia. Po prvom reunione v roku 2011 trvala ich činnosť ďalšie štyri roky, ktorá bola zavŕšená aj novým albumom „Rivals“, avšak následne sa odmlčali. „Veľmi som sa bavil pri robení tej nahrávky a opätovnom hraní koncertov. Boli však určité okolnosti, ktoré neboli ideálne, a preto to teraz nepokračuje. Ak mám čas a chcem urobiť nahrávku aj keď členovia majú svoje sračky, urobím to. Ale odteraz je tu niekoľko hlboko zakorenených sračiek, na ktorých musia niektorí členovia ešte popracovať. Ak budú pracovať a budú chcieť ísť na turné alebo nahrať ďalší album, môžu sa vrátiť a zavolať mi,“ odkázal im frontman Dez Fafara ešte v roku 2016 v rozhovore pre magazín Revolver.

Jerry Cantrell (ALICE IN CHAINS) zverejnil nový videoklip ku piesni „Prism of Doubt“ z jeho aktuálnej sólovky „Brighten“.