METALLICA nečakane ohlásila nový album a veľkolepé turné

Legendárna METALLICA oznámila, že 14. apríla 2023 vydá prostredníctvom svojho vydavateľstva Blackened Recordings dvanástu štúdiovku s názvom „72 Seasons“.

 

METALLICA

Poslednú nahrávku vydala legendárna METALLICA v roku 2016. Fanúšikovia sa dočkajú ďalšieho albumu, keď skupina pomerne nečakane a z čista jasna oznámila albumovú novinku „72 Seasons“.

Má názov albumu špeciálny význam? „72 ročných období. Prvých 18 rokov nášho života, ktoré formujú naše pravé alebo falošné ja. Predstavu, že tým, kým sme, utvárajú naši rodičia a možno nás tak osobnostne škatuľkujú. Najzaujímavejšie mi na tom príde neustála revízia týchto základných presvedčení a štúdia toho, ako ovplyvňujú naše vnímanie dnešného sveta. Väčšina našich skúseností z dospelosti totiž vychádza z týchto zážitkov z detstva. Akoby sme boli ich väzni ale sa aspoň snažíme vymaniť z tohto otroctva, ktoré v sebe nosíme,“ okomentoval James Hetfield názov albumu.

Novinka, ktorú s Jamesom Hetfieldom a Larsom Ulrichom spoluprodukoval Greg Fidelman, obsahuje 12 skladieb so stopážou viac ako 77 minút.

Album bol ohlásený prostredníctvom prvého singla „Lux Æterna“, ktorého videoklip režíroval Tim Saccenti. „Nedávno sme cestovali do Los Angeles, aby sme zachytili naše vystúpenie pomocou nejakej šialenej špičkovej technológie,“ znie vo vyhlásení kapely.

Okrem novej nahrávky bolo predstavené aj svetové turné M72. Najbližšia zastávka k slovenským hraniciam bude vo Varšave.

„Počnúc aprílom 2023 navštívime 22 rôznych miest po celom svete a budeme hrať dve noci v každom meste, pričom každý „No Repeat Weekend“ predstaví úplne jedinečný zážitok: Dva úplne odlišné setlisty s dvoma rôznymi kapelami, ktoré odštartujú šou! Kúpte si dvojdňový lístok a neuvidíte tú istú skladbu dvakrát. Celkovo viac ako 30 skladieb pokrývajúcich štyri dekády nášho šťastia pri tvorbe hudby. Väčšina koncertov (prepáčte, nie všetky – snažili sme sa!) bude v piatky a nedele, takže budeme mať pre vás určite veľa podujatí, na ktorých sa budete môcť stretnúť s ostatnými fanúšikmi METALLICY počas sobotňajšej noci medzi dvoma koncertmi. Turné M72 nám tiež otvára úplne iný vzhľad na štadiónoch – budeme v ich strede a navyše Snake Pit bude premiestnený do stredu pódia, takže fanúšikovia budú mať kompletný 360-stupňový výhľad na našu šou. Sme nadšení, že v súlade s témou dvoch úplne jedinečných vystúpení, môžeme každý večer zdieľať pódium s rôznymi kapelami, vrátane niektorých, s ktorými sme už cestovali, a nových priateľov, ktorí sa k nám pridávajú prvýkrát. Do celého dobrodružstva sa s nami pridajú FIVE FINGER DEATH PUNCH, ICE NINE KILLS a MAMMOTHWVH a niektorí z vás uvidia PANTERU, ARCHITECTS, GRETA VAN FLEET alebo VOLBEAT, v závislosti od predstavení, ktoré navštívite,“ píše sa na oficiálnej stránke skupiny.

Viac informácii nájdete na metallica.com.

Program turné