HYPNOS zmenili bubeníka, DOOMAS vydajú v januári nový album, QUEENSRŸCHE sa prezentujú klipom

Zmena v zostave HYPNOS. DOOMAS prezradili dátum vydania nového albumu. QUEENSRŸCHE nahrali videoklip. NE OBLIVISCARIS oznámili nový album. ETTERNA s novým singlom.

HYPNOS v zostave ešte s Pegasom. Zdroj foto: fb Hypnos

Death metalové stálice HYPNOS oznámili zmenu vo svojej zostave. Z českej kapely odchádza dlhoročný bubeník a spoluzakladajúci člen Peter „Pegas“ Hlaváč. „Musíme bohužel informovat naše fanoušky, že bubeník Pegas na základě vlastního dlouhodobě plánovaného rozhodnutí odchází z HYPNOS. Stejnou zprávu jsme zveřejňovali i v květnu 2018, v té době jsme ve skrytu duše doufali, že mu určitá pauza od aktivního hraní pomůže odbourat únavu z dlouholetého koncertního vytížení a načerpat novou sílu. Nestalo se tak. Pegas je prvním bubeníkem kapely od úplných začátků na podzim 1999 a doposud taky jediným oficiálním bubeníkem HYPNOS, přestože s námi tu a tam naživo hráli i session hráči. Pegas nahrál všechny studiové nahrávky HYPNOS a od roku 2014 opět figuruje také v řadách částečně reinkarnovaných KRABATHOR. Jeho „rukopis“ a originální styl hraní je nepřeslechnutelný a bude v budoucnu chybět. Bude chybět i jako kamarád, protože kapela by měla být i dobrá parta, ale takový je život. Občas nás dovede na křižovatku, ze které se pak každý vydává jiným směrem, a to je potřeba vzájemně respektovat. Poslední 2 koncerty s Pegasem se uskuteční v pátek 16.12 v Novom Meste nad Váhom a v sobotu 17.12. na domácí půdě v Uherském Hradišti. Doufáme, že vytvoříte takovou atmosféru, aby na ni ještě dlouho nezapomněl. Nám nezbývá než s radostí vzpomínat na vše, co jsme spolu zažili a dokázali, a popřát hodně zdaru do budoucna! PEGAS, drž se!,“ znie v oficiálnom vyhlásení skupiny. Kapela zároveň oznámila meno nového bubeníka. Stal sa ním Igor Botko alias Sataroth, ktorý už niekoľkokrát zaskakoval za Pegasa.

Slovenská formácia DOOMAS oznámila, že 21. januára jej prostredníctvom vydavateľstva Gothoom Productions vyjde nový štúdiový album „R´lyeh“. „Všemohúci Cthulhu nám pomohol vytvoriť náš tretí album. Prinášame temnotu tajomného mesta R’lyeh s desivou atmosférou,“ okomentovala kapela nový počin. Novinka naplno rozvíja koncept inšpirovaný tvorbou spisovateľa H.P. Lovecrafta, ktorý začal na predošlom EP „Portal“ z roku 2019.

Americká kapela QUEENSRŸCHE sa hlási o pozornosť novým videoklipom ku skladbe „Sicdeth“ z aktuálneho albumu „Digital Noise Alliance“.

Austrálski prog metalisti NE OBLIVISCARIS vydajú 24. marca prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist nový štúdiový album „Exul“. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Equus“. „Skladba je venovaná životom strateným počas smrteľných požiarov v buši, ktoré zjazvili Austráliu v rokoch 2019 až 2020. Okrem ľudí, ktorí zomreli alebo boli postihnutí, bolo zabitých alebo vytlačených z prirodzených biotopov mnoho miliónov, ak nie miliárd zvierat. Toto je niečo, na čo sa nikdy nezabudne a nemalo by sa to ignorovať. Je to tiež varovanie, že svet, v ktorom žijeme, sa mení kvôli škodám, ku ktorým sme ako druh prispeli. V tomto videu predstavuje tanečníčka spálenú Matku Zem. Vždy v súlade so srdcom a prúdom piesne (a sveta) si v konečnom dôsledku uvedomuje neodvratný a neustále rastúci deštruktívny cyklus, v ktorom sa nachádzame,“ uvádza skupina v tlačovej správe.

Slovenské zoskupenie ETTERNA prichádza s novým singlom „Paradise“, ktorý v texte opisuje myšlienky človeka snažiaceho dostať sa do posmrtného raja. „Ak by ste si mysleli, že ide o akési povrchné navádzanie na temné myšlienky, ste na omyle, pretože tak ako posledné single „Angel“ a „Lost Dreams“, aj „Paradise“ je súčasťou pripravovaného koncepčného albumu, v ktorom sa nakoniec všetko vyjasní,“ informovala skupina v tlačovej správe.