MEGADETH s novým videoklipom, CHILDREN OF BODOM chcú vydať úplne posledný koncert

MEGADETH s novým klipom. CHILDREN OF BODOM vydajú nový živák. ROTTING CHRIST predstavili novú kompiláciu. APOCALYPTICA a ROTTEN SOUND zverejnili nové skladby. Novinky majú aj DEPRESY a BONFIRE.

MEGADETH

Kapela MEGADETH zverejnila nový videoklip ku skladbe „Killing Time“ z aktuálnej štúdiovky „The Sick, The Dying… and the Dead!“. „Skladba nie je o vražde, je o prokrastinácii. Je to o ľuďoch, ktorí sú leniví a strácajú čas. Ale čas je to najcennejšie, čo na tomto svete máme. Koľko úderov srdca mi zostáva? Koľkokrát sa nadýchnem pred tým posledným? Koľkokrát ešte poviem mám ťa rád svojej žene, deťom, fanúšikom? Neviem, ale budem si vážiť každý moment,“ povedal Dave Mustaine.

Členovia CHILDREN OF BODOM oznámili, že budúci rok vydajú posledný koncert kapely z 15. decembra 2019 v podobe živého albumu. „Pred tromi rokmi odohrali CHILDREN OF BODOM svoje posledné vystúpenie v helsinskej Ice Hall. Aby táto vzácna chvíľa zostala nažive a bola dostupná aj pre každého, kto nemohol vidieť spomínaný koncert, vydáme budúci rok túto šou, ako živý album. Aby to bolo ešte výnimočnejšie, boli by sme radi, keby boli fotografie od fanúšikov zahrnuté v booklete albumu. Hľadáme akékoľvek spomienky súvisiace s BODOM, z akéhokoľvek obdobia,“ napísali Jaska Raatikainen, Henri Seppälä a Janne Wirman na sociálnych sieťach.

Gréci ROTTING CHRIST predstavili novú kompiláciu „The Apocryphal Spells“. „S úctou a starostlivosťou sme vybrali všetky vzácne piesne, ktoré sme počas našej 33-ročnej existencie vydali a predstavujeme ich na kompilácii The Apocryphal Spells, ktorá vyjde na fyzických nosičoch v roku 2023,“ napísala kapela na svojom facebookovom profile. Časť kompilácie je už dostupná na streamovacích platformách a obsahuje skladby, ktoré doteraz neboli k dispozícii v digitálnej forme.

APOCALYPTICA sa hlási o slovo novou skladbou „Rise Again“ s hosťujúcou Simone Simons (EPICA). Spomínaná pieseň je novou verziou pôvodne inštrumentálnej skladby „Rise“ z ich aktuálneho albumu „Cell-0“. „Bolo skvelé urobiť Rise Again so Simone Simons! Keď sme dávali dohromady turné Epic Apocalypse, mysleli sme na to, že túto spoluprácu s EPICA ešte prehĺbime vydaním spoločnej piesne,“ vyjadril sa Eicca Toppinen.

Grindcoristi ROTTEN SOUND zverejnili novú skladbu „Sharing“ z chystanej dosky „Apocalypse“. Dátum vydania je stanovený na 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Slováci DEPRESY majú nový videoklip ku skladbe „Visions“ z aktuálnej radovky „Psycold“. Materiál sa natáčal na prvom verejnom predstavení albumu „Psycold“ v trenčianskom klube Hangár, 17. septembra 2022. O spracovanie videa sa postaral Marek „Frodys“ Pytlík.

Nemeckí hard rockeri BONFIRE predstavili nového speváka Dyana nanovo nahratou piesňou „Fantasy“. „Ako už väčšina z vás vie, BONFIRE boli v procese opätovného nahrávania prvých 3 albumov pre špeciálny box set spolu s vydaním knihy Hansa Zillera a dokumentom o kapele. Takmer na konci nahrávacieho procesu sa Alex Stahl a BONFIRE rozišli. Kapela by rada privítala v rodine nášho nového speváka Dyana. Dyan sa narodil pred 31 rokmi v Grécku a momentálne žije vo Veľkej Británii. Je neuveriteľnou posilou a určite privedie BONFIRE do nových výšin!“ povedal basgitarista Ronnie Parkes.