Dave Lombardo stvoril romantickú pieseň na sviatočné obdobie, WITHIN TEMPTATION s novým klipom

Dave Lombardo (ex-SLAYER) napísal romantickú skladbu. WITHIN TEMPTATION s novým videoklipom. CONSTIPATION vydajú debutový album. PANDEMIA sú späť s novým materiálom. FORREST JUMP zverejnili nový singel.

Dave Lombardo

Dave Lombardo (TESTAMENT, SUICIDAL TENDENCIES,ex-SLAYER) napísal so svojou manželkou romantickú pieseň „The Gift“. „Vážení priatelia a fanúšikovia. Vypočujte si romantickú pieseň o láske na sviatočné obdobie, ktorú sme s manželkou napísali a nahrali. Zdieľam ju s vami všetkými, ako poďakovanie za vašu neustálu lásku a podporu. Prajeme vám len to najlepšie teraz aj v roku 2023,“ napísal Lombardo na svojom facebookovom profile.

Holandská skupina WITHIN TEMPTATION sa prezentuje novým videoklipom k singlu „The Fire Within“. „V roku 2019 sme napísali The Fire Within, ale nikdy sa neobjavila na albume. Aby sme vám však ešte viac rozjasnili sviatočnú decembrovú náladu, rozhodli sme sa ju vydať ako samostatnú pieseň,“ uviedla kapela v tlačovej správe. „Nahrali sme ju v časoch korony a teraz vychádza pre mobilnú hru Iron Maiden: Legacy Of The Beast. Je to skladba, ktorá sa na album nedostala. Síce sa nám páči, ale má inú atmosféru,“ dodala speváčka Sharon Den Adel v rozhovore pre Metal XS.

Česká formácia FORREST JUMP má zverejnila nový singel „Do krve“, ku ktorému nahrala aj videoklip. „Každý asi míváme chvilku, kdy se zamýšlíme nad tím, jestli bylo v minulosti vše tak, jak být mělo. A každý občas uletí a má tendenci, byť neúmyslně, slovy ublížit někomu, kdo si to nezaslouží. Pokud žiješ dost dlouho, nemůžeš se něčemu takovému úplně vyhnout. Text k „Do krve“ je vlastně takovou mojí omluvou těm, kteří stáli a stojí na mé straně i v případě, že se chovám jako…,“ vysvetluje spevák Pepa Michálek. Skladba vznikla pred niekoľkými rokmi v klasickej hutnej podobe so všetkými nástrojmi. Pred finálnou realizáciou sa však kapela rozhodla pre čisto intímne aranžmány s akustickou gitarou a vokálom, pretože téma skladby je presne taká. Osobná spoveď frontmana Pepu Michálka. O videoklip sa postaral Jiří Kobylanský.

Prešovským death/grinderom CONSTIPATION vyjde začiatkom budúceho roka (január/február) prostredníctvom poľského vydavateľstva Via Nocturna debutový album s názvom „Alica“.

Českí death metalisti PANDEMIA prichádzajú po 7 rokoch s novou muzikou v podobe skladby „Sleep Paralysis“. Tá bude nasledovaná sedempalcovým EP. Novinku mixoval a mastroval legendárny Russ Russell v Parlour Studios. Nový materiál napísal spoluzakladajúci člen Alex Marek, ktorý sa do kapely vrátil po 17 rokoch.