METALLICA chce otvorene hovoriť o samovraždách, novinky hlásia aj Corey Taylor, KATATONIA, IHSAHN a ďalší

METALLICA zverejnila ďalší videoklip. Corey Taylor nahráva nový album. KATATONIA s novým videoklipom. Dave Lombardo sa hlási s novou skladbou. IHSAHN ohlásil nové EP. CONSTIPATION prezradili dátum vydania debutového albumu.

METALLICA

Legendárna METALLICA zverejnila klipom podporenú novú skladbu s názvom „Screaming Suicide“ z chystaného albumu „72 Seasons“. Ten vyjde 14. apríla prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva Blackened Recordings. „Pieseň sa zaoberá tabuizovaným slovom samovražda. Zámerom je komunikovať o temnote, ktorú cítime vo vnútri. Je smiešne si myslieť, že by sme mali popierať existenciu týchto myšlienok. V nejakom bode verím, že väčšina ľudí o tom premýšľala. Čeliť tomu znamená hovoriť nevypovedané. Ak je to ľudská skúsenosť, mali by sme byť schopní o tom hovoriť. Nie ste v tom sami,“ vyjadril sa James Hetfield. O réžiu videoklipu sa opäť postaral Tim Saccenti, ktorý režíroval vizuálnu zložku aj pri prvom singli „Lux Æterna“.

Spevák Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) začal s producentom Jayom Rustonom nahrávať svoj v poradí druhý sólový album. „Som naozaj nadšený. Chcem povedať, že tentoraz je všetko väčšie a znie to lepšie. Hudobne je to tvrdšie, rýchlejšie, ale stále je tam veľa vecí z prvého albumu. Prvky SLIPKNOT, prvky STONE SOUR a všetko, čo som vždy chcel robiť. Len to rozbiehame a všetko znie tak kurva dobre, že ani neviem opísať aký som nadšený. Nikto nie je pripravený na to, čo bude počuť,“ povedal Corey Taylor.

Melancholici KATATONIA sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Opaline“ z čerstvo vydanej dosky „Sky Void of Stars“. „Pochmúrna, no napriek tomu hromová hymna pre našu prázdnu oblohu. Matný pohľad na čas pominuteľný ako sťahovavý vták. Posledný singel a ochutnávka budúcnosti?“ okomentoval pieseň bubeník Daniel Moilanen.

IHSAHN oznámil, že 24. marca mu prostredníctvom vydavateľstva Candlelight Records vyjde nové, 3-skladbové EP „Fascination Street Sessions“. Materiál sa nahrával 10 dní vo švédskom Fascination Street Studios. „S Jensom Bogrenom a jeho tímom pracujem na mixovaní a masteringu už viac ako desať rokov, ale tentokrát bol zapojený už od predprodukcie až po finálny master. Myšlienkou bolo zachytiť špičkové nahrávky skutočných nástrojov v skvelých miestnostiach a mali sme úžasné nastavenie pre bicie, gitary, basu a dokonca aj vintage organ Hammond s rotujúcim reproduktorom Leslie, nahrávali sme cez kombá Fender, analógové pedále a podobne. Bola to úžasná skúsenosť a veľmi poučná, pretože milujem všetko, čo súvisí s hudobnou produkciou,“ vyjadril sa Ihsahn. Pod správou si môžete vypočuť skladbu „Contorted Monuments“.

Bubeník Dave Lombardo (ex-SLAYER, TESTAMENT, SUICIDAL TENDENCIES) zverejnil v rámci projektu VENAMORIS, v ktorom pôsobí so svojou manželkou Paulou, novú pieseň „Crimson Tears“. Skladba je súčasťou debutového albumu „Drown In Emotion“, ktorý vyjde 10. februára.

Death/grinderi CONSTIPATION na čele s Dodim Koščom (PERVERSITY) prezradili, že 27. januára im prostredníctvom poľského vydavateľstva Via Nocturna vyjde debutový album „Alica“. Novinka ponúkne celkovo 14 skladieb s hracím časom 28 minút.