Júnový Angelus Fest prinesie do Banskej Bystrice dve české metalové legendy

Aktuálne majú organizátori Angelus Festu potvrdených 7 skupín.

Momentka z 1. ročníka Angelus Festu. Foto: Luss

BANSKÁ BYSTRICA. Organizátorom sa v roku 2022 podarilo na piatich benefičných podujatiach pod hlavičkou „Angelus“ vyzbierať spolu už 6 373 eur na dobročinné účely (pre OZ Svetielko nádeje, OZ Onkológia BB a zvieracie útulky).

Zostava tretieho ročníka benefičného Angelus Festu, ktorý sa uskutoční v soboru 3. júna na banskobystrickom amfiteátri sa rozrástla o dve viac než zaujímavé kapely spoza rieky Moravy – HYPNOS (death metal) a SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY (folk metal).

Death metalovú legendu minimálne európskeho formátu HYPNOS založili v roku 1999 bývalí členovia kapely KRABATHOR – Bruno a Pegas. Počas momentálne prebiehajúceho turné sa po boku slovenských DOOMAS predstavila aj vo viacerých slovenských mestách a pred pár dňami oznámila, že 29. apríla im vyjde 5-skladbové EP „Deathbirth“ – skladby z neho, spolu s peckami z predchádzajúcich albumov, nepochybne zaznejú aj počas koncertu v banskobystrickom amfiteátri.

Výnimočná 7-členná kapela SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY vznikla v roku 1995 a má na svojom konte 6 albumov a jedno EP, pričom zatiaľ posledný album „Smutnice“ vyšiel v roku 2018. Pôvodne doom metalová kapela kombinuje vo svojej tvorbe prvky folku, rocku a metalu, jej vystúpenia si vychutnajú aj fanúšikovia, ktorí neholdujú extrémnemu metalu.

To, že kapele je dobročinnosť blízka, potvrdzuje aj jej nedávna aktivita – výťažok 15 500 CZK z predaja tričiek s motívom „Ptakoprav“ venovala organizácii HAIMA Ostrava, ktorá pomáha vážne chorým deťom uľahčiť pobyt v nemocnici a urýchliť návrat do bežného života.

Na júnovom Angelus Feste vystúpi aj slovenská metalová špička na čele s LUNATIC GODS, MIDNIGHT SCREAM, SAMSARA či BESNA, v programe sa objavia aj 2 výborné punkové kapely, organizátori zatiaľ oznámili vystúpenie skupiny NEKULTÚRA. Celý výťažok z 3. ročníka (100% vyzbieraného vstupného) bude venovaný OZ Onkológia BB na rozvoj ambulantnej časti (nákup kresiel, televízorov do čakárne či infúznych púmp).

FB Event

Aktuálny plagát Angelus Fest 2023

Tlačová správa