NOVINKY OD BRUTAL ASSAULT, MARILYN MANSON, ENSLAVED…

Festival BRUTAL ASSAULT oznámil ďalšie kapely. MARILYN MANSON zverejnil novú skladbu. Zmena v zostave SEPTICFLESH. ENSLAVED oznámili dátum vydania novej nahrávky. DARK FUNERAL a SONIC SYNDICATE s novými klipmi. Slováci MORTALLY INFECTED zverejnili skladbu z pripravovaného albumu.
Festival BRUTAL ASSAULT potvrdil ďalšie zoskupenia pre svoj jubilejný 20. ročník! Konkrétne ide o švédskych black metalistov MARDUK, poľských veteránov VADER, mexický kartel BRUJERIA, death metalové úderky CRYPTOPSY, PSYCROPTIC či exotických DEMONIC RESSURECTION. Ďalej thrash metalové spolky NERVOSA, NUCLEAR, M.O.D., z modernejších záležitostí RINGS OF SATURN, ROSETTA, a nakoniec vikingov EINHERJER spolu s psychedelickými black metalistami SVARTIDAUDI.

MARILYN MANSON zverejnil novú skladbu s názvom „Deep Six“, z jeho štúdiovej novinky „The Pale Emperor“, ktorá vyjde 19. januára prostredníctvom jeho vlastného labelu Hell, etc. Nový song nájdete pod dnešnými novinkami.

Grécki symphonic death metalisti SEPTICFLESH pribrali k sebe po odchode Fotisa, nového bubeníka, ktorým sa stal Rakúšan Kerim Lechner, známejší pod pseudonymom Krimh. „Cítim sa veľmi poctený, že som sa pripojil k tak veľkej kapele, ktorá bola roky jednou z mojich obľúbených. Hudba SEPTICFLESH je vynikajúca a jedinečná. Je melodická a heavy, ale má groove. Presne tak, ako sa mi to páči! Nemôžem sa dočkať začiatku novej kapitoly so SEPTICFLESH,“ opísal svoje pocity Krimh.

Nóri ENSLAVED oznámili, že 6. marca budúceho roka uzrie svetlo sveta ich v poradí trinásty štúdiový album s názvom „In Times“, ktorý vyjde prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. O mix nahrávky sa postaral Jens Bogren. Zaujímavosťou pri tomto albume je fakt, že sa nahrával v štyroch rôznych štúdiách a kapela si ešte postavila jedno mobilné hlboko v lesoch južne od Bergenu, kde nahrávala ďalšie zvuky. Pod novinkami nájdete aj artwork nového albumu.

Black metalisti DARK FUNERAL vypustili do sveta zbrusu novú pieseň „Nail Them to the Cross“, ku ktorej natočili hneď aj videoklip. V ňom už figuruje aj nový frontman kapely. Singel „Nail Them to the Cross“, ktorý bude obsahovať ešte ďalšiu novú pieseň vyjde začiatkom nového roka v limitovanom počte na sedempalcovom vinyle a to prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Kapela SONIC SYNDICATE sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „Catching Fire“, ktorá pochádza z ich aktuálnej nahrávky „Sonic Syndicate“. Videoklip nájdete nižšie.

Bratislavskí brutal death metalisti MORTALLY INFECTED ponúkajú zbrusu okutú skladbu „Untrue“, ktorá sa bude nachádzať na novom albume „Towards The Apocalypse“. Nahrávka uzrie svetlo sveta začiatkom roka a vyjde pod hlavičkou Show No Mercy Records (KOR). Celé to vzniklo v TYPHOID SOUND LABORATORY a o mastering/mix sa postaral Jozef Flimel. Skladba prináša poriadnu dávku brutality, ale zároveň má kopu melodických pasáží. Spomínanú skladbu si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE.