Floor Jansen sa prezentuje novým klipom a radostnou správou, vznikne hraný film o skupine KISS

Floor Jansen (NIGHTWISH) s novým videoklipom. Film o KISS vyjde budúci rok. NILE nahrávajú nový album. METAL CHURCH, THE AMITY AFFLICTION, THY CATAFALQUE a SIRENIA oznámili nové albumy. MONUMENT OF MISANTHROPY prezradili detaily o novej štúdiovke.

Floor Jansen

Speváčka Floor Jansen (NIGHTWISH) sa prezentuje novým videoklipom ku piesni „My Paragon“ z dnes (24.3.) vydanej sólovky „Paragon“. „Som nadšená, že sa môžem podeliť o otváraciu skladbu z môjho sólového albumu. Táto pieseň znamená koniec dlhej cesty, ktorá sa začala mojimi prvými klavírnymi nápadmi v marci 2020. My Paragon je úvaha o mojom raste ako umelca od napísania piesne s názvom Paragon v roku 2008 pre môj projekt NORTHWARD. Text nám pripomína, aby sme sa zastavili, ocenili naše úspechy a boli hrdí na to, kým sme sa stali. Názov albumu vyjadruje odvahu, ktorú si vyžadovalo, aby som sa konečne vydala na moju sólovú cestu. Táto posilňujúca hymna vás povzbudzuje, aby ste prijali svoje sny a pozreli sa na seba ako na vlastný vzor,“ uvádza v tlačovej správe Floor Jansen. Holandská speváčka zároveň oznámila radostnú novinu, že spoločne s bubeníkom SABATON Hannesom Van Dahlom čakajú druhého potomka.

Film o skupine KISS s názvom „Shout It Out Loud“ uzrie svetlo sveta v roku 2024 na streamovacej platforme Netflix. O réžiu sa postará nórsky filmár Joachim Rønning (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales), scenár má na starosti Ole Sanders. „Práve začíname, dohoda je hotová a príde to v roku 2024,“ prezradil manažér kapely Doc McGhee v rozhovore pre The Rock Experience with Mike Brunn. „Spojili sme sa s Joachimom Rønningom, s veľmi vyhľadávaným režisérom, ktorý získal Oscara za film Kon-Tiki. Scenár je o prvých štyroch rokoch KISS. V podstate je to ešte predtým, ako sa stali slávnymi. Odkazuje na koncert KISS v októbri 1975, ktorý hrali v telocvični strednej školy v meste Cadillac, v štáte Michigan. Myslím si, že je to veľmi zaujímavý pohľad na formovanie KISS, spôsob myslenia, ako k tomu došlo, spoločenský tlak, v ktorom sa každý nachádzal v 60. a 70. rokoch, ktorý priniesol do popredia niečo ako KISS. Takže je to veľmi zaujímavé a myslím si, že je to dobre napísaný film. Našim partnerom je momentálne Netflix. Najprv bude uvedenie v kinách, potom prostredníctvom tejto streamovacej služby,“ povedal McGhee ešte v roku 2021.

Egyptológovia NILE nahrávajú gitary pre nový a zatiaľ nepomenovaný album. Zatiaľ posledná, v poradí deviata radovka „Vile Nilotic Rites“, im vyšla v roku 2019.

Američania METAL CHURCH vydajú 26. mája prostredníctvom vydavateľstva Reaper Entertainment nový album „Congregation of Annihilation“. Nová doska predstavuje prvé vydanie od tragickej smrti frontmana Mikea Howea, ktorý zomrel v júli 2021. Zároveň ide o prvý album s novým spevákom Marcom Lopesom (ROSS THE BOSS, LET US PREY), ktorý nastúpil v lete minulého roka. Ako prvá ukážka bola zvolená skladba „Pick a God and Prey“. „Tento album začína novú kapitolu v odkaze METAL CHURCH. Naozaj ho milujem. Je to pre nás v istom smere svieži prístup, ale aj návrat k úplným začiatkom METAL CHURCH v rámci Nového Amerického Thrash Metalového Hnutia. Táto nahrávka obsahuje niektoré z najagresívnejších skladieb, ktoré sme nahrali. Dúfam, že sa fanúšikom bude páčiť rovnako ako nám,“ povedal gitarista Kurdt Vanderhoof.

Maďarskému projektu THY CATAFALQUE vyjde 16. júna prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist nový album „Alföld“. Pod správou si môžete vypočuť skladbu „Néma vermek“. „Alföld je najpriamejší a najklasickejší extrémne metalový album, aký kedy projekt nahral. Tentoraz som chcel robiť metal bez akýchkoľvek inovácií alebo progresu, zamerať sa skôr na piesne a riffy ako na experimentovanie a prelomenie nových základov. Musel som vypustiť staré nápady a urobil som to s radosťou. Alföld znamená Veľké planiny, masívna rovinatá časť juhovýchodného Maďarska, kde som sa narodil a vyrastal. Videoklip k Néma vermek sme nakrúcali uprostred pustých krajín v Makó-Bogárzó. Vokály do skladby nahral náš dobrý kamarát Gábor Veres z WATCH MY DYING,“ vyjadril sa mozog projektu Tamás Kátai.

Nórska symphonic metalová formácia SIRENIA vydá 26. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records novú štúdiovku „1977“. Ako prvá ukážka z nej poslúži pieseň „Twist in My Sobriety“. „Twist in My Sobriety je prvý singel z nášho pripravovaného albumu s názvom 1977. Je to bonusová skladba a cover verzia originálu od speváčky Tanita Tikaram. Natáčanie videa sme si veľmi užili. Väčšina materiálu bola natočená v Paríži, Miami, Bahamách a v Karibiku na palube najväčšej heavy metalovej plavby na svete – 70 000 Tons of Metal,“ uvádza kapela na sociálnych sieťach.

Metalcoristi THE AMITY AFFLICTION vydajú 12. mája prostredníctvom vydavateľstva Pure Noise Records nový album „Not Without My Ghosts“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe singla „It´s Hell Down Here“. „Táto pieseň je listom odo mňa a basgitaristu Ahrena Stringera, ktorý som napísal našim priateľom, ktorí prešli na druhú stranu. Mám 41 rokov, som bipolárny a som z toho dosť unavený. Pieseň uzatvára to, ako sa denne cítim a reflektujem čas, ktorý viedol k tomu, že sa môj priateľ zabil,“ povedal vokalista Joel Birch.

Rakúski brutal death metalisti MONUMENT OF MISANTHROPY prezradili, že tento rok vydajú prostredníctvom vydavateľstva Transcending Obscurity Records nový album s názvom „Vile Postmortem Irrumatio – Kemper“. Koncepčná doska je založená na šokujúcom živote amerického sériového vraha Eda Kempera. Kemper dostal prezývku Co-ed Killer, keďže väčšinu jeho obetí tvorili vysokoškoláčky stopujúce v okolí okresu Santa Cruz v Kalifornii.