Novinkový blok na záver týždňa: METALLICA, Dave Lombardo, OBITUARY, CATTLE DECAPITATION a ďalší

METALLICA, Dave Lombardo, CATTLE DECAPITATION, LEGION OF THE DAMNED a AFTER THE BURIAL zverejnili nové skladby. OBITUARY chystajú dva koncertné streamy. AUTOPSY nahrávajú novú štúdiovku. RAVEN oznámili nový album. THE KARNSTEINS vydali nové EP.

METALLICA

Legendárna METALLICA zverejnila novú skladbu „72 Seasons“ z rovnomennej štúdiovky, ktorá uzrie svetlo sveta 14. apríla prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva Blackened Recordings. O réžiu videoklipu, ktorý sa natáčal 12. februára v Los Angeles, sa aj tentokrát postaral Tim Saccenti.

Bubeník Dave Lombardo (ex-SLAYER, SUICIDAL TENDENCIES, TESTAMENT) zverejnil novú skladbu „Separation from the Sacred“ z debutovej sólovky „Rites of Percussion“. Dátum vydania je stanovený na 5. mája prostredníctvom vydavateľstva Ipecac Recordings.

Death metalisti OBITUARY oznámili, že 22. a 23. apríla o 23:00 hod. (SEČ) odohrajú koncertné live streamy zo svojho štúdia RedNeck na Floride. Prvý večer zahrajú obľúbené skladby fanúšikov a v rámci druhého vystúpenia odohrajú v celej dĺžke aktuálny album „Dying of Everything“. Lístky zakúpite na obituarylive.com.

Progresívni death/grinderi CATTLE DECAPITATION sa hlásia o slovo s novou a klipom podporenou skladbou „Scourge of the Offspring“. Tá je súčasťou chystaného albumu „Terrasite“, ktorý vychádza 12. mája prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. „Scourge of the Offspring tvorí podstatnú časť konceptu albumu, ktorý uviedli do pohybu prvá skladba Terrasitic Adaptation a obal obalu. V úvodnej skladbe zistíme, čo sa deje na obale, a táto pieseň sa zaoberá viac tým, čím nakoniec budú naše deti – dospelí ľudia, ktorí sú súčasťou problému jednoducho tým, že existujú,“ prezradil vokalista Travis Ryan.

Death/thrash metalová formácia LEGION OF THE DAMNED vypustila do sveta titulnú skladbu z dosky„The Poison Chalice“. V poradí ôsma štúdiovka im vyjde 26. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Titulná skladba chváli nebezpečné plody cesty ľavej ruky (termín stotožňovaný s čiernou mágiou) a je hnaná zúrivým death/thrash metalom,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Old school death metalisti AUTOPSY nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný album. „Práve sme dokončili nahrávanie rytmických sekcií pre náš nový plnohodnotný album v Sharkbite Studios so Scottom Evansom na čele a divokými a šialenými silami death metalu trhajúcimi a revúcimi v náš prospech. Už teraz vás môžeme ubezpečiť, že táto nahrávka AUTOPSY absolútne najlepšie vyvoláva zvracanie. Hlavy budú hniť, kotúľať sa a explodovať,“ napísala kapela na sociálnych sieťach. Zatiaľ posledná radovka „Morbidity Triumphant“ im vyšla v septembri minulého roka.

Britskí veteráni RAVEN vydajú 30. júna prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music nový album „All Hell´s Breaking Loose“. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Go for the Gold“. „Pieseň Go for the Gold je náš prvý singel, pretože predstavuje vyhlásenie o poslaní nového albumu. Stopercentné šialenstvo RAVEN! Ak máte skvelý počiatočný riff, jednoducho z neho staviate, avšak snažíte sa ho nedojiť k smrti. Chcete dobrú štruktúru. Chcete dobré, chytľavé slohy, skvelý refrén a potom sem-tam malé odbočky, aby ste to okorenili. Inak to môže znieť nudne. A ak máte príliš veľa odbočiek, zmení sa to na jazz fusion, takže je to zábavná linka, na ktorej musíte tancovať, aby ste mali štruktúru ale aj časť chaosu,“ vyjadril sa vokalista a basák John Gallagher.

Metalcoristi AFTER THE BURIAL sa pripomínajú dvoma novými singlami „Nothing Gold“ a „Death Keeps Us From Living“. Spomínané skladby predstavujú prvú novú hudbu od ich zatiaľ posledného albmu „Evergreen“ z roku 2019.

Slovenská horor punková úderka THE KARNSTEINS vydala 30. marca nové EP nazvané „Three Kings of Terror“, to vyšlo vychádza na všetkých elektronických platformách a cd nosiči. Do istej miery ide o koncepčnú nahrávku. Všetky skladby sú inšpirované životom a dielom kráľov hororových filmov Vincenta Pricea, Petera Cushinga a Christophera Lee.