MNOHO NOVINIEK: SOILWORK, OBITUARY, DRAGONFORCE A INÍ

Švédi SOILWORK sa nachádzajú v štúdiu. Nemeckí thrash metaloví titáni vydajú spoločné splitko. OBITUARY na Oscene Extreme. THE AGONIST, HEIDEVOLK, PSYCROPTIC, domáci  SYMBIOSIS a nová superskupina MOTOR SISTER majú nové klipy. COAL CHAMBER oznámili názov a dátum vydania comebackovej nahrávky. DRAGONFORCE vydajú DVD. SIRENIA vydá nový album. Taliani FORGOTTEN TOMB zverejnili detaily nového albumu. Nový album českej smečky NAHUM je už na obzore.
Švédi SOILWORK sú momentálne v štúdiu kde nahrávajú nástupcu ich zatiaľ poslednej štúdiovky „The Living Infinite“. Dátum vydania, zatiaľ nepomenovanej novinky, ešte nie je známy. Čo však vieme je, že producentskej úlohy sa zhostí Jens Bogren, ktorý kapele produkoval predošlé dva albumy.

Nemeckí thrash metaloví titáni KREATOR, SODOM, DESTRUCTION a TANKARD označení ako „The Big Teutonic 4“ vydajú prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records ďalšie 10 palcové splitko. Po veľkom úspechu prvého vydania z roku 2013 prídu teraz kapely s covermi od NWOBHM kapiel. KREATOR nahrali „Lambs to the Slaughter“ od RAVEN, SODOM zas „Dont Walk Away“ od TANK. Schmier a jeho DESTRUCTION prerobili pieseň „Princess of the Night“ od SAXON a TANKARD prispeli cover verziou skladby „Iron Maiden“ od rovnomennej kapely. Máme sa veru načo tešiť.

Organizátori festivalu OBSCENE EXTREME, ktorý sa uskutoční od 8. do 12. júla 2015 potvrdili ďalšiu lahôdku. Medzi headlinerov aktuálneho ročníka budú patriť floridskí death metalisti OBITUARY, ktorí sa na OEF predvedú po prvýkrát!

Kanadské metalové zoskupenie THE AGONIST natočilo nový videoklip ku piesni „A Gentle Disease“ z ich štúdiovej novinky „Eye of Providence“. Tá vychádza 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. Spomínaný videoklip nájdete hneď pod správou.

Folk metalisti HEIDEVOLK majú takisto nový klip, ktorý natočili ku skladbe „Winter Woede“ z ich chystanej štúdiovky „Velua“, ktorá sa na pulty predajní dostane 27. marca prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Videoklip hneď nižšie.

Technical death metalová smečka PSYCROPTIC sa prezentuje novým obrazovým materiálom k songu s názvom „Cold“, ktorý nájdete na ich novom štúdiovom albume „Psycroptic“. Albumová novinka vyjde 9. marca prostredníctvom vydavateľstva Prosthetic Records.

O novej superskupine MOTOR SISTER, v ktorej pôsobia gitarista Scott Ian (ANTHRAX), jeho žena na poste vokalistky Pearl Aday, bubeník John Tempesta (ex-EXODUS), basák Joey Vera (FATES WARNING) a spevák Jim Wilson (MOTHER SUPERIOR) sme vás už na našich stránkach informovali. Teraz vám dávame do pozornosti ich nový klip ku skladbe „Fork in the Road“ z chystaného albumového debutu „Ride“, ktorý vyjde už 10. marca prostedníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Opäť aktívna kapela COAL CHAMBER na čele s Dez Fafarom oznámila, že ich comebackový album ponesie názov „Rivals“ a svetlo sveta uzrie 19. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Na novej nahrávke fanúšikovia nájdu 14 piesní.

Britskí power metalisti DRAGONFORCE vydajú 10. júla nové DVD „In The Line of Fire“. Materiál na toto DVD sa natáčal počas ich vystúpenia na minuloročnom japonskom festival Loud Park.

Symfonická gothic metalová kapela SIRENIA vydá 27. apríla novú štúdiovú nahrávku s názvom „The Seventh Life Path“. Tá sa objaví v kamenných obchodoch prostredníctvom labelu Napalm Records.

Slovenská kapela SYMBIOSIS natočila svoj prvý videoklip ku skladbe „Wider Than Fantasy“ a na konečný výsledok sa môžete pozrieť nižšie.

Talianska black metalová kapela FORGOTTEN TOMB oznámila, že ich nový, v poradí ôsmy album sa bude volať „Hurt Yourself and the Ones You Love“ a vyjde 17. apríla prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records. Nižšie nájdete aj artwork novinky.

Konec minulého roku NAHUM zcela věnovali přípravě následovníka úspěšného debutu. K jeho realizaci si vybrali úplně nové studio The Barn, kam se na začátku tohoto roku odebrali. Za jeho pulty nesedí nikdo jiný, než Dan Friml, kormidelník dravých MEAN MESSIAH. Kytarista Tomash k tomu říká: „S Danem jsme v kontaktu již delší dobu. Novince jsme chtěli zajistit absolutní zvukovou péči bez kompromisů. Jelikož se při diskuzi nad novým materiálem naše představy stále více spojovaly, rozhodli jsme se nakonec pro něj. Přestože jsme očekávali určitý standard, realita nás absolutně zaskočila. Skvělé zázemí a hlavně absolutně profesionální přístup spolu s Danovými zkušenostmi činí ze studia úplné zjevení. Jsme nadšeni a poctěni zároveň.“ Dan Friml se na albu podílí také producentsky. Během prvních dvou dní ve studiu nejprve vzniklo demo, od kterého se další práce odpíchly. Po doladění aranží se 3 dny natáčely bicí, 4 dny kytary a 2 dny baskytara. V tuto chvíli zbývají 3 dny na zpěvy. Následovat bude důkladný mix a mastering, o který se Dan postará také. Celý proces mohou fanoušci sledovat na FB události, kde se budou postupně publikovat i další podrobnosti, jako právě zpracovávaný cover, název a tracklist alba. Na stejné adrese se fans v brzké době dozví datum vydání a také se uskuteční poslechové premiéry alba. – Tlačová správa