NOVÉ INFO OD WHITESNAKE, APOCALYPTICA, SATYRICON ALEBO TOOL

Legendárni WHITESNAKE by mali čoskoro oznámiť detaily nového albumu. Fíni APOCALYPTICA zverejnili novú skladbu. Nórske zoskupenie SATYRICON podpísalo zmluvu s Napalm Records. Pozrite si zábery z domu a štúdia Dimebaga Darrella. TOOL v štúdiu? Novinky z táborov grindových kapiel ABORTION, CHOKED BY OWN VOMITS a FELISHA.
Anglickí veteráni WHITESNAKE zverejnili krátky teaser na oznámenie, ktoré príde podľa tohto videa na rad 25. februára. Podľa všetkého by v tento dátum mali oznámiť detaily ich štúdiovej novinky. Vydanie nového CD by sa malo uskutočniť koncom marca alebo začiatkom apríla a to prostredníctvom labelu Frontiers Records. Teaser si môžete pozrieť pod novinkami.

Fínske zoskupenie APOCALYPTICA zverejnilo novú pieseň s názvom „Cold Blood“ z ich novej štúdiovej nahrávky „Shadowmaker“, ktorá vyjde 17. apríla prostredníctvom vydavateľstva Eleven Seven Music Group. Spomínanú skladbu nájdete pod novinkami.

Nóri SATYRICON podpísali celosvetovú zmluvu s rakúskym labelom Napalm Records na vydanie ich chystaného DVD „Live at the Opera“ (vychádza 1. mája), ktoré obsahuje ich vystúpenie s nórskou národnou operou.

V najnovšom čísle časopisu Guitar World je veľká časť venovaná gitaristovi PANTERY Dimebagovi Darrellovi. Keďže sme si nedávno pripomínali 10. výročie jeho úmrtia, tak spomínaný magazín bol prizvaný k nemu domov a do jeho nahrávacieho štúdia, kde spravili niekoľko záberov. Nepochybne zaujímavé video nájdete pod novinkami.

Americká kapela TOOL je zdá sa v štúdiu. Že by sa fanúšikovia už konečne dočkali nového albumu? Gitarista Adam Jones zverejnil na svojom facebookovom profile video, na ktorom sa ho Mikkey Dee (MOTÖRHEAD)  pýta čo tam robí, pričom jeho odpoveď bola: „Pracujeme na nejakých melódiach.“ Na ďalšie detaily si však zrejme budeme musieť počkať. TOOL vydali svoj posledný album v roku 2006.

Slovenskí grindcoreoví veteráni ABORTION vydajú niekedy v období marec/apríl splitko s českými goregrindermi CHOKED BY OWN VOMITS a to prostredníctvom brazílskeho vydavateľstva Rotten Foetus Records (CD verzia) a americký label Give Praise Records sa postará o vydanie kazety. Obe kapely prispeli na toto splitko doteraz nevydanými skladbami. Nižšie nájdete aj artwork.

Bývalý bubeník kapely SPASM Lukáš Jelínek oznámil, že bez hudby a kreatívneho tvorenia nevydržal a tak priviedol k životu svoju staronovú grind kapelu FELISHA. Na začiatok nahrali 3-skladbové promo, ktoré si môžete vypočuť na ich bandzone profile.