NAJZAUJÍMAVEJŠIE SPRÁVY SÚ OD ICED EARTH A GENE HOGLANA

Terror pripravujú piaty album. Gene Hoglan konečne vydal inštruktážne DVD The Atomic Clock. Francúzska Gojira pripravuje nové EP, austrálčania Captain Cleanoff zas nový split album. A potešujúca správa prišla z tábora Iced Earth. Fanúšikovia sa môžu tešiť na ničo špeciálne.
Kalifornská hc kapela Terror vstúpila do štúdia spoločne s producentom Chadom Gilbertom (Shai Hulud, New Found Glory, Hazen Street) a zvukovým inžinierom Paulom Minerom (Death By Stereo), aby začali nahrávať nový album. V poradí ich piaty album dostal názov Keepers of the Faith, ktoré vyjde na konci roka 2010 u Century Media.

Excelentný bubeník Gene Hoglan (Fear Factory, Dethlok, Strapping Young Lad, ex – Testament, ex – Death, ex – Dark Angel) konečne vydáva v týchto dňoch svoje dlhoočakávané inštruktážne bubenícke DVD The Atomic Clock. Ako sa vyjadril sám bubeník na svojich Myspace stránkach, vďaka pri tvorbe DVD patrí naozaj mnohým ľuďom.  DVD sa dá kúpiť za 30 dolárov (plus poštovné a balné) aj na oficiálnej Hoglanovej stránke www.hoglanindustries.com. DVD bude obsahovať aj zábavné bonusy.

Francúzska extrémno progresívna formácia Gojira práve dokončuje písanie materiály pre nadchádzajúce EP. To vyjde v lete a výťažok z jeho predaja pôjde na nadáciu Sea Shepherda, ktorá bojuje proti lovu veľrýb. Kapela bude produkovať a nahrávať 5 piesní, ktoré saa okrem tradičných spôsobov predaja budú dať kúpiť aj na ich webových stránkach. Gojira sľubuje na EP hostí z metalovej scény. Nechajme sa teda prekvapiť.

Austrálski grinderi Captain Cleanoff vydajú kompiláciu so spriaznenou kapelou The Kill. "O tomto projekte sme diskutovali s našimi priateľmi The Kill už asi 5 rokov. Preto me radi, že sa nám to konečne podarilo," znie oficiálna správa kapely. Split album vydá v Austrálii vydavateľstvo Blast As Fuck, v Európe zas české Psychoterapia a v Amerike ho vydá Give Praise. Captain Cleanoff však nezverejnili ani názov split-ka a ani termín vydania. Pre ďalšie informácie treba sledovať ich Myspace stránky.

Vydavateľstvo SPV/Steamhammer plánuje vydať 18. mája boxset Iced Earth, nazvaný Box of the Wicked. Toto exkluzívne vydanie je obmedzené na počet 2500 kópií. Jeho cena sa pohybuje do 40 dolárov. Box of the Wicked zahŕňa digipakovú verziu albumu Framing Armaggedon (2007), digipakový singel Overture of the Wicked (2008) a digipak The Crucible of Man (2008). Ďalej v špeciálnom balení fanúšikovia nájdu ďalší singel I Walk Among You a bonusové CD bude zahrňovať reedíciu A Charge To Keep z Framing Armageddon, ktorú odspieval Matt Barlow a aj tri skladby, ktoré odzneli na festivale Graspop v roku 2008. Súčasťou boxsetu je aj 12 stránkový booklet s nikdy nevydanými fotkami a taktiež s exkluzívnym plagátom.