BELPHEGOR V JÚNI DO ŠTÚDIA, VYJDE DOKUMENT O BLACKMETALE

Dozviete sa čo majú v pláne od júna rakúšania Belphegor, dozviete sa, že v septembri vyjde veľmi zaujímavé DVD o black metale a prostredníctvom nás si môžete pzorieť tretí trailer o nahrávaní novinky Blind Guardian.
Rakúska black/detahová formácia Belphegor vstúpi 19. júna do legendárneho štúdia Abyss, kde začne nahrávať nasledovníka minuloročného albumu Walpurgis Rites – Hexenwahn. Produkciu albumu si vzal na starosti uznávaný Peter Tägtgren, ktorý sa momentálne nachádza so svojou kapelou Hypocrisy na americkom turné. "Spolupráca s Petrom je zaručená kvalita, pretože je skvelý hudobník a producent. Som si istý, že Peter vytvorí pre našu deviatu dosku naozaj skvelý zvuk," prezradil líder kapely Helmuth. Nahrávanie nového albumu je aj dôvodom toho, že Belphegor hrá iba na pár letných festivaloch.

Until the Light Take Us, tak sa volá DVD o black metale, ktoré vyjde 28. septembra v dvoch formátoch. Jedna je klasická DVD verzia a druhá je limitovaná verzia, ktorá vyjde na dvoch DVD. Dokument bude hovoriť o rozmachu tohto žánru, v polovici 90. rokoch minulého storočia, kedy nastala vlna samovrážd, vrážd a vypaľovania kostolov. Na túto dobu vám prezentujú svoj pohľad viacerí predstavitelia black metalovej scény, kedy svet označoval túto éru ako satanistov bežiacich po Európe. DVD Until the Light Take Us sa pokúsi preskúmať túto éru komplexne a bude sa snažiť priblížiť princípy a názory predstaviteľov black metalu a to čo ich viedlo proti vzbure voči kresťanstvu a modernej kultúre.

Včera sme vám prezradili názov pripravovaného albumu Blind Guardian. Dnes kapela zverejnila tretie pokračovanie záberov z nahrávania The Edge of Time, ktoré si môžete pozrieť TU. Video vám odhalí prácu hostí na pripravovanom albume.