NOVINKY Z TÁBOROV FIREWIND, PARAGON, PRIMORDIAL A DANTALION

Grécka kapela Ozzyho gitaristu Gusa G. Firewind, zverejnila podrobnosti o pripravovanej novinke. Nemeckí power metalisti Paragon zúfalo zháňajú nového gitaristu. Album Spirit the Earth Aflame od Primordial vyjde v reedícii. Španielska kapela Dantalion sa upísala vydavateľstvu Xtreem Music.  
Nový gitarista Ozzyho Osbourna Gus G. sa začal opäť venovať aj svojej domovskej kapele Firewind. Nový album Firewind by mal vyjsť na konci jesene prostredníctvom Century Media a ponesie názov Days of Defiance. Od roku 2006 vydáva kapela nový album pravidelne každé dva roky a v poradí šiesty album pokračuje v tejto tradícii. Na novinke sa bude podieľať aj nový bubeník Michael Ehré z nemeckej kapely Metallium. 

Nemecká power metalová kapela Paragon stále intenzívne zháňa nového gitaristu. Po tom ako odišiel z kapely Gunter Kruse po poslednom albume Screenslaves z roku 2008 kapela neúspešne hľadá nového gitaristu. Kvôli tomu stoja práce na novom albume. Kapela zverejnila e-mail, kde sa môžu prihlásiť záujemcovia o post gitaristu: guitar@paragon-metal.com. Záujemcovia sa môžu hlásiť aj na ich  Myspace profile (www.myspace.com/paragonlegions). Podľa basáka Janna Bunninga by záujemcovia mali vedieť poznať a najmä hrať veci od Judas Priest, Iron Maiden, Mercyful Fate, Overkill, Agent Steel, Metal Church, Slayer, Candlemass, Manowar alebo W.A.S.P. Nový gitarista by mal s Paragonom už nahrať nový album a taktiež v roku 2011 vyraziť s kapelou na turné.

Vydavateľstvo Metal Blade chystá 5. júla vydať tretiu zo série reedícií od írskych pohanov Primordial. Spirit the Earth Aflame vyšiel pôvodne v roku 2000 a teraz bude znovu vydaný v digipackovej verzii na dvoch CD. Druhý disk bude obsahovať bonusové live skladby.

Španielski blackáči Dantalion sa upísali vydavateľstvu Xtreem Music. Dantalion v tejto dobe dokončujú svoj tretí dlhohrajúci album All Roads Lead To Death, ktorý vyjde v októbri 2010 už pod hlavičkou ich nového vydavateľa.