AMON AMARTH BEZ BUBENÍKA, NOVINKY AJ OD INÝCH INTERPRETOV

Vikingovia AMON AMARTH sú bez bubeníka. Superskupina KILLER BE KILLED má nový klip. Veteráni WHITESNAKE vydajú nový album. Poznáme názov a artwork debutového albumu projektu LINDEMANN.  Nemci POWERWOLF prezradili názov nového albumu. Nové nahrávky chystajú BETWEEN THE BURIED AND ME a THE DEVIL WEARS PRADA.

amon-amart-fredrik-andersson

Fredrik Andersson ešte počas pôsobenia v AMON AMARTH

 

 

Zo švédskej death metalovej kapely AMON AMARTH odišiel po 17. rokoch bubeník Fredrik Andersson, ktorý sa tak bude realizovať už len v zoskupení THIS ENDING. Kapela sa k jeho odchodu vyjadrila nasledovne: „Fredrik bol dôležitou súčasťou rozvoja AMON AMARTH od doby keď sa ku kapele pripojil v roku 1998 a do budúcnosti mu prajeme všetko najlepšie. V súčasnej dobe sme v procese písania nového albumu, ale momentálne tu nie je žiadna náhrada za neho.“ Svoje vyjadrenie poskytol aj samotný Andersson: „Už nie som bubeník AMON AMARTH. Rozhodli sme sa rozísť a želám im všetko najlepšie do budúcnosti. Nebudem odpovedať na žiadne otázky o tom prečo a ako,  jednoducho je to súkromné. Chcel by som poďakovať každému s kým som sa stretol prostredníctvom AMON AMARTH. Bolo mi potešením. Bola to sladká a dlhá jazda, ale teraz je čas na niečo nové.“

Superskupina KILLER BE KILLED natočila nový videoklip ku piesni s názvom „Curb Crusher“, ktorú nájdete na ich aktuálnej nahrávke „Killer Be Killed“. Spomínaný klip obsahuje zábery z ich koncertného debutu, ktorý sa uskutočnil na Soundwave festivale. Vy ho nájdete hneď pod správou.

Rockoví veteráni WHITESNAKE vydajú 15. mája svoj v poradí dvanásty štúdiový album s názvom „The Purple Album“, ktorý bude obsahovať piesne DEEP PURPLE z čias, kedy tam pôsobil spevák WHITESNAKE David Coverdale. Album, ktorého artwork nájdete nižšie, vyjde prostredníctvom vydavateľstva Frontiers Music SRL.

whitesnake-the-purple-album

WHITESNAKE – The Purple Album

 

Nový projekt LINDEMANN, za ktorým stoja Till Lindemann (RAMMSTEIN) a Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN) prezradil, že ich debutový album sa bude volať „Skills in Pills“. Obaja potvrdili, že majú podobne zvrátené chúťky, veď posúďte sami. Za všetko hovorí artwork k ich nahrávke (nižšie). Spomínaný album vyjde v máji a bude obsahovať 10 skladieb.

lindemann-artwork

LINDEMANN – Skills In Pills

 

Nemecká kapela POWERWOLF vydá v júli prostredníctvom labelu Napalm Records nový štúdiový album „Blessed & Possessed“. Kapela momentálne s Fredrikom Nordströmom mixuje nový album v štúdiu Fredman. Nižšie si môžete pozrieť artwork novinky.

Američania BETWEEN THE BURIED AND ME vydajú 7. júla nový dlhohrajúci album „Coma Ecliptic“. Na pulty predajní sa dostane vďaka labelu Metal Blade Records.

Americká metalcoreová skupina THE DEVIL WEARS PRADA sa vrátila k vydavateľstvu Rise Records a v lete im vyjde koncepčné EP nazvané „Space“.