ČO MAJÚ NOVÉ TARJA, CARCASS, W.A.S.P. ALEBO KATAKLYSM?

Tarja Turunen zverejnila trailer k novému DVD. CARCASS pomaly začínajú pracovať na novom albume. Veteráni W.A.S.P. u Napalm Records. Death metalisti DECREPIT BIRTH chystajú nový album. Deatheri KATAKLYSM a Nóri LEPROUS zverejnili artworky nových albumov. Zomrel bývalý basgitarista DEATH. Slováci INFER majú nový videoklip.

tarja-new-2014

Tarja Turunen

 

Nedávno sme vás na našich stránkach informovali, že speváčka Tarja Turunen vydá 29. mája prostredníctvom labelu earMUSIC nové CD/DVD „Luna Park Ride“, ku ktorému si teraz môžete pozrieť trailer. Ešte dodáme, že materiál na toto DVD sa natáčal 27. marca 2011 v Buenos Aires na štadióne Luna Park počas koncertu, ktorý sa konal v rámci jej „What Lies Beneath World Tour“.

Gitarista Bill Steer z kapely CARCASS prezradil, že spolu s bubeníkom Danielom Wildingom už začali pracovať na nových skladbách. Ako upozornil tak, všetko ešte je v rannom štádiu a ďalšie práce by mali pokračovať pomedzi festivalové vystúpenia kapely. Nepadla reč ani o približnom termíne nahrávania, keďže určite nechcú nič uponáhľať a podľa jeho slov by mal byť nástupca ich poslednej štúdiovky „Surgical Steel“ podstatne odlišný.

Americkí veteráni W.A.S.P. podpísali celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records a oznámili, že ich v poradí pätnásty štúdiový album s názvom „Golgotha“ vyjde v auguste.

Technical death metaloví DECREPIT BIRTH, ktorí za 14 rokov existencie vydali len tri plnohodnotné albumy sú blízko k tomu, aby začali nahrávať nový a určite očakávaný album. Nové songy by mali byť takmer hotové a teraz potrebujú, aby ich vokalista Bill Robinson zišiel z hôr (tí, ktorí neviete, tak Bill už viac ako 20 rokov žije dobrovoľne bez domova a v podstate mimo civilizácie) a prispel k tvorbe svojimi textami.

Death metalisti KATAKLYSM vydajú 31. júla prostredníctvom labelu Nuclear Blast Records nový štúdiový album „Of Ghosts and Gods“, ku ktorému už zverejnili aj artwork, ten nájdete nižšie.

kataklysm-of-ghosts-and-gods

KATAKLYSM – Of Ghosts and Gods

 

Aj nórska prog metalová kapela LEPROUS zverejnila artwork ku ich chystanej štúdiovej nahrávke s názvom „The Congregation“, ktorá vyjde 25. mája prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music.  Ešte dodáme, že nový album bude obsahovať 11 skladieb.

leprous-the-congregation

LEPROUS – The Congregation

 

Bývalý basgitarista kapely DEATH, Scott Clendenin, ktorý figuroval v zostave tejto legendárnej kapely pri albume „The Sound of Perseverance“, a v posledných rokoch sa zúčastnil aj turné DEATH TO ALL, zomrel vo veku 47 rokov. Podľa dostupných správ mal mať v posledných rokoch vážne zdravotné problémy.

Košickí death/black metalisti INFER natočili svoj vôbec prvý videoklip a to ku piesni „When the Light of the Lord Fades“, ktorú nájdete na ich EP „Euphory of Killing“ z roku 2012.