LEKÁR POTRVDIL, ŽE SA PAUL GREY PREDÁVKOVAL

Odborníci zistili príčinu smrti Paula Greya zo Slipknotu. Therion majú nového gitaristu. Flotsam and Jetsam vydajú v septembri dlhoočakávaný album. Kamelot zmenili vydavateľa. Masterplan dokončili videoklip. Vydavateľstvo Metal Mind znova vydá debut americkej kapely Sorrow.

Server DesMoinesRegister.com zverejnil príčinu smrti basgitaristu Slipknotu Paula Greya. Grey zomrel na následky náhodného predávkovania morfínu a fentanylu. V hotelovej izbe našli injekčnú ihlu a viacero druhov tabletiek. Podľa slov lekára Gregoryho Schmunka ho zabila injekcia s fentanylom. Grey však trpel ťažkým ochorením srdca. Polícia ešte vyšetruje odkiaľ sa k nemu tieto drogy dostali.

Do radov švédskej kapely Therion prišiel nový gitarista z Argentíny a síce Christian Vidal. Z jeho známejších pôsobísk spomenieme skupinu Erica Martina (Mr.Big) The Road Vultures.

Veteráni z americkej Arizony Flotsam and Jetsam vydajú 14. septembra dlhoočakávaný album The Cold prostredníctvom Driven Music Group. Na novinke sa bude nachádzať desať skladieb. Artwork k novinke vytvoril Travis Smith známy zo spolupráce s Nevermore alebo Opeth. Artwork si môžete pozrieť pod dnešnými novinkami.

O tom, že kapela Kamelot pracuje na novom albume sme vás už informovali. Dnes sa dostala do obehu správa, že kapela podpísala zmluvu s vydavateľstvom Ear Music, ktoré vydá 3. septembra aj ich novinku nazvanú Poetry For the Poisoned.

Z tábora Masterplan prišla správa, že kapela dokončila nahrávanie videoklipu k titulnej skladbe Time To Be King. Klip sa natáčal v Hamburgu.

Vydavateľstvo Metal Mind plánuje znovu vydať debutový a vlastne jediný album americkej death/doomovej kapely Sorrow. Ide o album Hatred and Disgust, ktorý vyšiel ešte v roku 1992.