S novinkami sa hlásia kapely METALLICA, SLAYER, ACCEPT, SYMPHONY X a iní

METALLICA má štvrtinu procesu písania materiálu za sebou. SLAYER dokončili práce na novom albume. ACCEPT oznámili mená nového gitaristu a bubeníka. Novinky aj od kapiel SYMPHONY X, THY ART IS MURDER, DOOMAS, GAZDASGRIND a THORWALD.

metallica-promo-rolling-stone-2012-orez

METALLICA fotená pre časopis Rolling Stone (Foto: metbash.ru)

Kirk Hammett, gitarista legendárnej skupiny METALLICA prezradil nové detaily o prácach na pripravovanom albume: „Máme veľa dobrých piesní. V tomto momente sa piesne neustále menia. Nič nie je vyryté do kameňa. Máme viac ako tucet piesní a stále máme cez dvesto, tristo riffov, takže je ťažké povedať, na akom mieste sme v rámci projektu. Nemyslím si, že sme v stredovom bode. Povedal by som, že máme hotovo možno na 25 až 30%.“

Kapela SLAYER dokončila práce na novom štúdiovom albume a šesť skladieb si odložila bokom na ďalší album, ktorý však nie je naplánovaný na najbližšie roky. Okrem toho Kerry King opäť upresnil, že na albume je pieseň od Jeffa Hannemana (s názvom „Piano Wire“, ktorá mala byť použitá ešte na albume „World Painted Blood“), no v štúdiu ju nahrával práve Kerry.

Ďalšia legendárna formácia, tentokrát ACCEPT, začne už za pár dní druhú časť ich svetového turné „Blind Rage World Tour Part II.“, ktorá mimochodom neminie ani Slovensko (28.5.2015 v Banskej Bystrici). Avšak prednedávnom šokovala skupina svet, keď informovala o odchode gitaristu Hermana Franka a bubeníka Stefana Schwarzmanna. V týchto dňoch ACCEPT zverejnili nových členov skupiny. Novým gitaristom sa stal Uwe Lulis a za biciu súpravu zasadne Christopher Williams.

Americkí prog metalisti SYMPHONY X dokončili mix a mastering nového albumu so švédskym producetom Jensom Bogrenom. Ďalšie podrobnosti o pripravovanom albume skupina zatiaľ nezverejnila.

Austrálska deathcoreová kapela THY ART IS MURDER vydá 30. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records svoj v poradí tretí štúdiový album s názvom „Holy War“, ktorého artwork nájdete nižšie. Fanúšikovia tejto kapely sa môžu tešiť na 11 nových piesní.

thy-is-a-murder-new-artwork

THY IS A MURDER – Holy War

Domáci doom metalisti DOOMAS hľadajú nového gitaristu. Dôvodom je odchod ich doterajšieho hráča Maja Turisa, ktorý sa vzdal pôsobenia v kapele kvôli pracovnej vyťaženosti.

Príchod nových spolubojovníkov, pár ochutnávok a odhalená nová tvár! Dvere do dielne GAZDASGRIND sa otvorili! Banskobystričania, ako bolo avizované, chytajú do sveta vypustiť „Zlo“, no popritom majú pár noviniek. Ako prvé oznamujú transfúziu krvi, teda nové posily do družiny. Jozef „Falusoid“ Kováč  (PSEUDOSAPIENS) si zobral na starosť vokály a Kubo Kmeť sa chopil gitary. „Zlo“ čoskoro nadobudne fyzickú podobu (zatiaľ sa rieši jeden vydavateľ, ak by to náhodou nevyšlo, tak album vydajú na vlastné náklady), medzitým si môžeme vypočuť pár ukážok na ich bandzone. Okrem titulnej piesne máme k dispozícii: „Zem Nikoho“, „Nenávisť“ a „Kaleidoskop Klamstiev“. V poslednej menovanej sa už mikrofónu chopil nový spevák Falusoid. Keďže počas nahrávania albumu došlo k týmto zmenám, tak bude album naspievaný dvomi spevákmi (Falusoid a Pajko), ktorí si album rozdelia na polovicu, každý po štyri kusy. V neposlednom rade odhaľujú cover chystaného počinu, o ktorý sa postaral Jozef Pobočik (PORFYRIA, WARD) Album sa nahrával v SPK Audio Štúdiu v Badíne (Banská Bystrica, 2014), o mix a mastering sa postaral Miroslav Spevák. Artwork nájdete nižšie. – Tlačová správa

gazdasgrind-zlo

GAZDASGRIND – Zlo

Košické grindové torpédo THORWALD chystá novoty. Ako prvé predstavuje novú skladbu „Kolízie systému“. Správne tušíte, Košičania chystajú album a čo všetko o ňom prezradili? Názov je ešte zahalený rúškom tajomstva, ale vieme, že bude obsahovať 9 skladieb s celkovou dĺžkou približne 20 minút. Pieseň sa nahrávala UG štýlom v skúšobni, no zato vyznie veľmi živelne a valivo. Po problémoch s odchodmi bubeníkov sa kapela rozhodla angažovať automat, ktorý sľubuje, že bude presný a rýchly! – Tlačová správa