NIGHTWISH a SABATON na Slovensku: Poznáme playlist a meno domácej predkapely

Koncert NIGHTWISH v Banskej Bystrici odkrýva vyriešenie dvoch z troch hádaniek.  Aký bude koncertný playlist kapely v roku 2015 ? Kto si zahrá v ten deň pred obrovským publikom ? Ktorá domáca skupina sa stala tou šťastnou kapelou, že si zahrá pred NIGHTWISH a SABATON?

Podľa predpredaja to vyzerá tak, že koncert fínskych NIGHTWISH s podporou švédskych hviezd SABATON bude okrem letných festivalov najväčšou open air akciou roka 2015!

NIGHTWISH

NIGHTWISH vyťahujú aj dlho nehrané tromfy a zoznam skladieb je mimoriadne potešiteľný. Po viac ako 10. rokoch zaznie napríklad, tak veľmi fanúšikmi žiadaná „Stargazers“. Po 6. rokoch „Sleeping Sun“. Odznejú ale aj najväčšie hity ako „Nemo“, „Amaranth“, „Storytime“, či aktuálny singel „Élan“. Tieto piesne budú prestriedané ďalšími skvelými skladbami ako „She is My Sin“, alebo  „Ghost Love Score“ či „Last Ride of the Day“.

Nový album je zastúpený 6 skladbami, pričom najdlhšia vec z neho, „The Greatest Show on Earth“ (v origináli 24 minút!)  je zahraná po častiach. U NIGHTWISH je však každá skladba hitom a turné len začalo. Takže, ak kapela primieša bomby ako „Sacrament of Wilderness“, „Over Hills“ alebo „Wishmaster“, bude to zážitok na dlho dopredu. Amfík v Banskej Bystrici sa bude ozývať nadšeným aplauzom tisícok fanúšikov tejto momentálne najväčšej rockovej/metalovej kapely.  Nech sa páči, tu je kompletný zoznam skladieb z prvého koncertu svetového turné 2015/16 (New York 9.4.2015):

1, „The Greatest Show on Earth (Chapter V) Sea-Worn Driftwood)“
2, „Shudder Before the Beautiful“ (Live premiéra)
3, „Yours Is an Empty Hope“ (Live premiéra)
4, „Amaranth“
5, „She Is My Sin“
6, „Endless Forms Most Beautiful“ (Live premiéra)
7, „My Walden“ (Live premiéra)
8, „The Islander“ (First half performed solo by Marco)
9, „Élan“ (Live premiéra)
10, „Weak Fantasy“ (Live premiéra)
11, „Storytime“
12, „Nemo“
13, „I Want My Tears Back“
14, „Stargazers“ (prvýkrát od roku 2004 !)
15, „Sleeping Sun“ (prvýkrát od roku 2009)
16, „The Greatest Show on Earth (Chapters II) Life & III) The Toolmaker“ (Live premiéra)
Prídavky :
17, „Ghost Love Score“
18, „Last Ride of the Day“
19, „The Greatest Show on Earth (Chapters IV) The Understanding & V) Sea-Worn Driftwood)“

Kapela je už na začiatku skvelo zohraná, nový bubeník Kai Hahto ide na plný plyn a hrá s takou ľahkosťou, že necháva pozabudnúť na Jukku Nevalainena, apropó, vidieť, že Jukka mal výborného učiteľa hry na bicie… Vo výbornej forme sú však všetci členovia NIGHTWISH. Floor spieva ako bohyňa a taktiež dáva do tieňa Anette a aj Tarju. Koncert trvá takmer 2 hodiny a preto sa niet nad čím uvažovať.

Zaujímavý je aj výsledok – vstup nového albumu NIGHTWISH do hitparád predajnosti na svete. NIGHTWISH vládnu a vládnuť neprestávajú. To je krátke hodnotenie ich pozície na hudobnej scéne. Album sa umiestnil v mnohých krajinách na najlepších pozíciách. „Endless Forms Most Beautiful“ vtrhol do  rebríčkov krajín a celosvetovým dôkazom popularity je umiestnenie v niektorých štátoch. Najlepšie si počínajú v týchto štátoch: Fínsko (1.), Česko (1.), Nemecko (2.), Švajčiarsko (2.), Holandsko (3.), Rakúsko (4.) a Švédsko (4.). V prvej desiatke predajnosti sa umiestnil nový album ešte aj v Mexiku, Grécku, Francúzsku a Poľsku.

Zástupca domácej scény, ktorý ako prvý dostal šancu hrať pred takýmto veľkým publikom a pred svetovými hviezdami bude kapela SYMFOBIA.

symfobia-promo-1

Slováci SYMOFIBIA majú tú česť a zahrajú si pred megahviezdami

Viete si predstaviť mix hudobného cítenia rokov 70. a 80. rokov (rock/metal) a nadšenia pre symfonický metal rokov aktuálnych? Nie je to však kopírovanie najväčších európskych symfonických kapiel, ale uvoľnený priebeh kombinácie vplyvov posledných snáď 30. rokov. Toto všetko pretavia do nevšedného štýlu… Hľadanie speváčky pre zodpovenú pozíciu vo vážnej kapele trvalo týmto hudobníkom takmer 4 roky…

Príjemné melódie aj vokál vás rozohrejú pred SABATON a NIGHTWISH a na akcii si budete môcť zakúpiť aj nový album formácie SYMFOBIA v krásnom digipackovom balení. Bude to predstavenie novej sľubnej formácie, o akom sa novým kapelám niekedy ani nesníva, ale práve preto sa SYMFOBIA pripravila presvedčiť vás o tom, že tam bude hrať právom. Vaše hodnotenia budeme pozorne čítať.

Brány amfíka otvárame o 17:00 hod, aby ste stihli aj druhú, tiež výbornú kapelu, ktorá vás vyzve do 5-hodinového hudobného boja. Vstupné v apríli je len o jedno 1 euro vyššie, ako bolo v marci a v máji to nebude inak ! Len 1 euro navyše za 4 skvelé kapely !

Zdroj: www.epg.sk

nightwish-plagat-bb-oficial-2015

Oficiálny plagát tohto megakoncertu

Tlačová správa