SNOWY SHAW OPÚŠŤA THERION, DESTRUCTION NAHRÁVAJÚ

Vokalista Snowy Shaw odchádza z Therionu po štyroch rokoch. Cradle of Filth zverejnili mená vydavateľstiev, ktoré vydajú ich novinku. Destruction začali pracovať na novom albume. Dino Cazares bude s Divine Heresy predskakovať Fear Factory. Autor nového artworku Dimmu Borgir – Joachim Luetke okomentoval svoje dielo.
Vokalista Snowy Shaw (ex – Dream Evil, ex – King Diamond, ex – Mercyful Fate, Notre Dame) opúšťa Therion po štyroch rokoch. Shaw nahral s kapelou dva albumy, jedno živé DVD a množstvo koncertov po celom svete. "Bolo úžasné a skvelé pracovať s Therionom, ktorým želám v budúcnosti len to najlepšie. Ja som však už dlhšiu dobu cítil, že je čas pobrať sa inou cestou. Rád by som využil túto možnosť a poďakoval sa fanúšikom za ich podporu, lásku a porozumenie," povedal Shaw pre server Blabbermouth.net. Vokalista s nezameniteľným hlasom bude určite v Therione chýbať.

Cradle of Filth
odhalili vydavateľstvá pod záštitou ktorých vyjde novinka Hallows Eve v Európe a v USA. V Európe vyjde v novembri pod hlavičkou Peaceville Records a za veľkou mlákou ju vydá Nuclear Blast.

Nemeckí thrashoví veteráni Destruction chystajú nový materiál. V týchto dňoch ho začali nahrávať a podľa slov kapely, by novinka mala vyjsť v januári budúceho roka prostredníctvom Nuclear Blastu. Nasledovník D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. bude už 18. albumom Destruction a s legendárnym lídrom Schmierom to bude už 14. album. Novinka dostala názov Day of Reckoning. Fanúšikovia tehto nemeckej kapely sa na ňu môžu tešiť už za pár dní, kedy vystúpi na festivale Masters of Rock.

Gitarista Dino Cazares, ktorý je momentálne na turné s Fear factory zverejnil správu aj o pripravovanom turné jeho ďalšej kapely Divine Heresy. Stane sa tak v júli počas amerického turné, kedy Divine Heresy budú predskakovať práve Fear Factory. Cazares sa tak trošku zapotí… 

Včera sme vás informovali o novom albume Dimmu Borgir, respektíve najmä o jeho artworku. Samotný autor Joachim Luetke sa k nemu vyjadril asi takto: "Nie je to ako pozerať sa na puzzle. Ak budete počúvať hudbu a popri tom sa dívať na snímku, rozmery diela sa budú pred vašimi očami rozvíjať. Samotný názov albumu je pri pohľade na snímku tiež dôležitý, je to kľúč k rozlúšteniu obrazu." Dosť záhadný komentár pripravovaného artworku nových Dimmu Borgir.