NOVINKY Z TÁBOROV VREID, HAIL OF BULLETS A WORMFOOD

Dnešné novinky sú v znamení troch kapiel. Vreid chystajú svoje prvé DVD. Hail of Bullets dokončili práce na druhom albume. Wormfood prijali nového člena.
Nórska black metalová formácia Vreid zverejnila viacero zaujímavých noviniek. Vreid sa upísali nemeckej bookingovej agentúre ICS Festival Services Gmbh, ktorá bude vybavovať koncerty kapely na území Európy (mimo domáceho Nórska) a Ázie. Už začali pracovať na vystúpeniach v roku 2011. Ďalej kapela pracuje na jej prvom DVD nazvanom Vreid Goddamnit. DVD bude obsahovať kompletnú show kapely z roku 2009 z nórskeho festivalu Inferno. Na jeseň sa hudobníci chystajú vyraziť na európske turné.

Holandská death metalová formácia Hail of Bullets dokončila nahrávanie nového albumu, ktorý by mal vyjsť 11. októbra prostredníctvom Metal Blade. Produkciu novinky si vzal na starosti bubeník kapely Ed Warby a album mixoval Dan Swano. „Nemyslím, že niekedy v živote som tak tvrdo pracoval, ale myslím, že sa mi to tentokrát vyplatilo,“ zhodnotil prácu na novinke bubeník Ed Warby. Názov albumu kapela zatiaľ nezverejnila.

Francúzi Wormfood oznámili, že prijali nového klávesistu. Je ním Pierre Le Pape z Embryonic Cells. Súčasnú zostavu týchto avantgardistov tvoria gitarista Renaud Fauconnier, basák Vincent Liard, bubeník Thomas Jacquelin, spevák a gitarista Emmanuel „El Worm“ Levy a už spomínaný klávesák Le Pape.